Tyrimas atskleidė lietuvių meilę televizoriams

Vilniuje.info nuotr.
Vilniuje.info nuotr.

Rinkos tyrimų grupė „Kantar TNS“ atliko apklausą, kurios metu buvo nustatyta, kiek procentų Vilniaus šeimų ūkių turi televizorius. Atskleista, jog namuose televizorių turi dauguma šeimų – net 78 procentai. Pusė jų turi išmaniuosius televizorius. Atlikta tyrimas rodo, jog lietuviai nesikrato įpročio žiūrėti televiziją ir į šį malonumą negaili investuoti pinigų.

Tik kas dešimta šeima Vilniuje gyvena be televizoriaus. Apklausiami buvo ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos gyventojai. Daugiau negu puse Lietuvos šeimų (54 %) namuose naudoja daugiau negu du televizorius. Šioje kategorijoje nepralenkiami panevėžiečiai – net 65% apklaustųjų namuose turi bent du televizorius.

Paskutinių technologijų televizorių kategorijoje nepralenkiami Klaipėdos ir Kauno miestai. Išmaniuosius daugiafunkcius televizorius šiuose miestuose turi atitinkamai 81% ir 83% apklaustųjų. Taip pat atskleista, jog ne visi Vilniaus šeimų ūkiai atsikratė senais kineskopiniais televizoriais. Juos namuose vis dar laiko 36% vilniečių.

Tyrimo metu buvo apklausti 5000 respondentų, kuriems daugiau nei 15 metų. „Lietuvos gyventojai ypatingai rūpinasi vaizdo, garso kokybe bei praplėstomis įrenginio funkcijomis, todėl neatsilieka nuo technologijų ir perka naujausius įrenginius“,– teigė viena iš „Kantar TNS“ vadovių Lina Petraitienė.

Vilniečiai pagrinde žiūri kabelinę televiziją (43%), o 29% renkasi skaitmeninę antžeminę televiziją. Pastebimos tendencijos, jog, nors ir pamažu, tačiau vis daugiau vilniečių renkasi internetinę televiziją (29 %). 82% vilniečių moka už televizijos paslaugas.

apklausa tyrimas televizija KantarTNS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937