Okinava sporto klubas - efektyviausias Lietuvos kata čempionate

Kovo 12 dieną Kėdainių arenoje vyko Lietuvos kiokušin karatė kata (kova su šešėliu) čempionatas U10 - U20 amžiaus grupėms.

Okinava sporto klubą atstovavo 49 dalyviai, kurie iškovojo net 48 medalius - o tai reiškia, jog pasiektas net 97% efektyvumas įvertinus dalyvių skaičių.

Bendroje komandinėje įskaitoje pagal iškovotų medalių skaičių Okinaviečiai liko antri iš visų Lietuvos klubų, nusileidę kitam Klaipėdos klubui su didesniu kiekiu dalyvių.

Palangos miesto sportinikai įdėjo didelį indėlį į bendrą Okinavos rezultatą. 

Čempionais asmeninėse kata rungtyse tapo  Kajus Loda, Nojus Bundulas ir  Nojus Trukšanovas. Bronzą iškovojo Gustas Loda, Henrikas Toleikis ir Kajus Žvaginis. Tik per žingsnį nuo apdovanojimų liko, tačiau puikiai čempionate pasirodė Titas Vansavičius ir Lukas Akmenskas (trenerė Kristina Basova).

Varžybose buvo ir komandinė kata rungtis, kurioje svarbus ne tik labai geras technikos atlikimas, tačiau ir visos komandos sinchronas. Šioje rungtyje Nojus Trukšanovas kartu su Rasa Šeškauskaite ir Emilijumi Stonceliu iškovojo sidabrą

Džiugu paminėti, jog palangiškis Nojus Trukšanovas iškovojęs pirmą vietą asmeninėje kata rungtyje, užsitikrino kelialapį į Europos U-16 ir U-18 čempionatą, kuris vyks birželio 24 dieną Vengrijoje.

Visa Okinavos bendruomenė labai džiaugiasi ir didžiuojasi mokinių pasiekimais ir dėkoja savo mokytojoms Dianai Mačiūtei, Kristinai Basovai ir Rimai Lisinskaitei už tokį aukštą mokinių paruošimo lygį, pamokas ir žinias, nuolatinį palaikymą ir motyvaciją. Dėkojame klubo teisėjams Matui Sasnauskui, Žanai Novikovai ir Evelinai Zasčiurinskaitei bei fotografui Ovidiui Zibaliui už įamžintas akimirkas.

18:01, balandžio 24 d.