Palangoje lankėsi bei aktualius švietimo klausimus aptarė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė

Penktadienį, lapkričio 19 d., Palangoje lankėsi bei aktualius švietimo klausimus su Savivaldybės atstovais bei miesto ugdymo įstaigų vadovais aptarė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. 

Savivaldybėje vykusio susitikimo metu ministrei Savivaldybės vadovai pristatė švietimo situacijos Palangoje analizę, pasiekimus bei iššūkius, su kuriais Palangos švietimiečiai susiduria. 

„Vienas iš jų – prasta mokyklų sporto aikštynų būklė, kadangi dėl šiuo metu galiojančių kriterijų ministerijos Aikštynų modernizavimo programoje gali dalyvauti tik tos savivaldybės, kurios turi daugiau kaip 3 tūkstančius mokinių, tad Palanga negali pretenduoti į šį finansavimą. O vien miesto biudžeto lėšomis sutvarkyti visus mokyklų aikštynus praktiškai neįmanoma. Todėl ministrės paprašėme į tai atkreipti dėmesį ir pagal galimybes rasti finansavimą,“ – savo įraše Facebook (Meta) sako Palangos meras.

Anot jo, švietimo, mokslo ir sporto ministrė pasidžiaugė sutvarkytu švietimo įstaigų tinklu Palangoje, aukšta ugdymo kokybe bei pabrėžė, kad Palangos rezultatai visos šalies kontekste atrodo labai gerai. 

Vėliau ministrė lankėsi kurorto ugdymo įstaigose – „Baltijos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriuje bei domėjosi, kaip vyksta vaikų, turinčių specialiųjų poreikių, integracija į ugdymo procesą. 

„Specialios lavinamosios klasės ministrei paliko labai gerą įspūdį. Atvykę į Senąją gimnaziją, ministrei pristatėme, kaip pasikeitė ugdymo įstaiga po kapitalinio remonto, mokyklos salėje įvyko ir ministrės susitikimas su gimnazijos pedagogais ir mokiniais,“ – dalijosi susitikimo detalėmis meras.

„Vizito Palangoje metu J. Šiugždinienę taip pat informavome apie labai pasiteisinusį socialinį projektą – nemokamas vaikų mokymo plaukti pamokas bei Sporto centro auklėtinių treniruotes Palangos miesto baseine, taip pat ministrė apžiūrėjo baigiamą suremontuoti V. Jurgučio progimnazijos stadioną,“ – sako kurorto meras.

Švietimo bendruomenei aktualius klausimus ministrė aptarė su visų Palangos švietimo įstaigų vadovais Kurhauze vykusiame susitikime.

18:01, balandžio 24 d.