„Kino karavanas“ atvyksta į Palangą: nemokami filmų seansai po atviru dangumi

Atsinaujinęs ir išaugęs festivalio „Kino pavasaris“ projektas „Kino karavanas“ pradėjo aštuntąjį kelionių po Lietuvą sezoną. Projektas šiemet leidžiasi į tikrą ekspediciją – nemokami filmų seansai po atviru dangumi vyks net 40-yje Lietuvos miestų ir miestelių. Renginių metu tradiciškai bus rodomi ryškiausi, daugiausiai kritikų pripažinimo bei žiūrovų simpatijų sulaukę festivalio „Kino pavasaris“ filmai.

Liepos 11 d., sekmadienį, „Kino karavanas“ lankysis Palangoje, kur kartu su partneriu OLDMAN žiūrovus pakvies net į trijų filmų peržiūras Palangos OLDMAN parke įsikursiančiame lauko kino teatre.

Šio sezono „Kino karavano“ naujiena – LED ekranas, reiškiantis ne tik įspūdingą vaizdo kokybę, bet ir galimybę rodyti filmus dienos metu. Tai vienintelis toks ekranas tarp keliaujančių kino projektų Lietuvoje.

Liepos 11 d. filmų seansai Palangoje:

15:00 val. filmas „AŠ ESU GRETA“.

Tai abejingų nepaliekanti istorija apie mokinę iš Švedijos Gretą Thunberg, kuri užuot ėjusi į mokyklą, pradėjo streiką dėl klimato kaitos. Jos klausimas suaugusiesiems buvo toks: „Jei jums nerūpi mano ateitis Žemėje, kodėl turėčiau ko nors siekti mokykloje?". Per kelis mėnesius jos keliu pasekė šimtai tūkstančių jaunuolių pasaulyje, o Greta tapo pasaulinio garso aktyviste.

Po peržiūros vyks diskusija apie tvarumą, gamtos išsaugojimo būtinybę ir kiekvieno mūsų vaidmenį tame.

17:30 val. filmas „TAPYTOJA IR VAGIS“.

Kodėl vagiami meno kūriniai? Dėl pinigų ar nuoširdžios meilės menui? Trokšdama gauti atsakymą kodėl buvo pavogti du jos paveikslai, čekų dailininkė randa ir susidraugauja su jų vagimi. Pakvietus jį pozuoti portretui, tarp judviejų užsimezga neįtikėtina draugystė ir nepertraukiamas ryšys. Prieš pradėdamas ilgiau nei trejus metus trukusį filmavimą, režisierius negalėjo įsivaizduoti, kad istorija pasisuks taip, kaip matome ekrane. Žiūrint filmą sunku patikėti, kad tai dokumentika.

19:30 val. filmas „DAR PO VIENĄ“

Šiame šiemet „Oskaru“ apdovanotame filme pasakojama apie grupelę gyvenimo išvargintų mokytojų, nusprendusių paanalizuoti teoriją, teigiančią, kad žmogaus kraujyje egzistuoja tam tikras „alkoholio trukumas“ – išlenkus taurelę atsiveria mintys, išsisklaido nerimas ir užgimsta kūrybingumas. Įkvėpti tokios idėjos, Martinas ir trys jo draugai įsitraukia į eksperimentą – darbo dienomis palaiko nuolatinį girtumą. Ilgainiui tampa aišku, kad alkoholis gal ir įsiūbavo pasaulio istoriją, bet už kasdienius veiksmus tenka atsakyti.

Daugiau informacijos ir tikslios vasaros seansų vietos bei laikai nuolat pildomi ir skelbiami http://kinokaravanas.lt/

Organizatoriai informuoja, kad kai kurių seansų metu žiūrovai bus fotografuojami, o nuotraukos naudojamos projekto komunikacijoje.

„Kino karavanas“ įgyvendinamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo lėšomis, projektą remia Lietuvos kino centras, projekto partneris – Reikjaviko tarptautinis kino festivalis. Projekto draugas, besirūpinantis Skandinavijos šalių kinu – Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

18:01, balandžio 24 d.