Skubi informacija palangiškiams ir šventojiškiams tėvams, kurių pradinukai nuo gegužės 3 d. planuoja grįžti į mokyklas

Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2021 m. balandžio 21 d. nutarimu Nr. 255 dėl augančio sergamumo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) nuo 2021 m. gegužės 3 d. Palangos miesto savivaldybėje nebebus taikomas švelnesnės karantino sąlygos. Tai reiškia, kad pradinių klasių mokiniai, norėdami tęsti ugdymo procesą kontaktiniu būdu savo mokykloje, turės periodiškai profilaktiškai tikrintis kaupinių PGR metodu. Tyrimas kaupinių PGR metodu – tepinėlių ėmimas iš nosies landų (negiliai, 1,5 – 2 cm), toje pačioje virusologinėje terpėje juos grupuojant po ne daugiau kaip 6 asmenų į vieną mėgintuvėlį.

Kaupinių PGR tyrimas mokiniams ir mokyklos darbuotojams, bus atliekamas mokykloje periodiškai kas 4-7 dienas.

Tėvams būtina mokyklos administracijai pateikti raštiškus sutikimus dėl PGR tyrimo kaupinių metodu, kad vaikas (-ai) ir toliau galėtų tęsti mokymąsi kontaktiniu būdu savo mokykloje.

Atsisakiusiems dalyvauti kaupinių PGR tyrime ir pasirašyti sutikimą, ugdymas vaikams toliau bus tęsiamas nuotoliniu būdu.

Siūlome susipažinti su vaizdo medžiaga, kaip bus imami kaupinių PGR tyrimai klasėse (pastaba: į mobilų punktą Palangos miesto savivaldybės pradinių klasių mokiniams vykti nereikės).

Saugokime save ir kitus!

18:01, balandžio 24 d.