Išėjo elegantiškiausia Palangos moteris…

Palanga bus tuštesnė. Kurorto gatvėmis nebepralauks moteris, kurią nužiūrinėsiu jai nematant. Ir nebegalvosiu, kame slypi ta paslaptis. Lengvuose bateliuose? Stilingoje kepuraitėje? Bet ne pirmąkart tokią matau, o ant jos žiūrisi ypatingai…

Nebenušvies dienos jos plati šypsena ir linktelėjimas “Laba diena”.

Išėjo į Amžinybę elegantiškiausia Palangos moteris – Angelė Martinkėnienė. Vien tas faktas, kad čia gyveno, dirbo ir buvo laiminga Ji, Palangai neleido vadintis provincija…

Su Angele neteko daug bendrauti. Paprastai ją sutikdavau įvairiuose kurorto valdžios susitikimuose su svečiais iš svetur. Angelė pristatydavo Palangą. Ir Lietuvą. Tiesiogine ta žodžio prasme – savimi.

Pamenu, kartą vilkėjo linine suknele. Atrodė stulbinamai! Negalėjau atitraukti akių. Pasielgiau kaip maža mergaitė. Neištvėrusi pasilenkiau ir prisipažinau: “Kas kartą negaliu atsižiūrėti Jumis. Esate elegantiškiausia Palangos moteris”.

Komplimentą priėmė kaip karalienė. Plačiai nusišypsojo. Nesureikšmindama ir nesumenkindama. Ir toliau dirbo savo darbą – buvo Palanga. Mintinai žinodama ją visą, bet atstovaudama tai kitokiai Palangai. Tai, kurią pastaraisiais metais Vilnius tik atranda…

O mūsų bene tas vienintelis ilgesnis pokalbis gal prieš kokius penkerius metus ar aštuonerius, o gal ir daugiau (tas laikas taip greitai bėga) buvo apie Palangos langus. Angelė juos fotografavo. Džiaugdamasi naująja planšete, kad gali kas kartą, grįždama iš darbo įamžinti ir savo mylimą parką, pajūrį. Šiais vaizdais nuolatos ir džiugino mus, savo Facebook bičiulius.

Ir visai neseniai, vos prieš porą mėnesių, Angelei nusiunčiau žinutę su prašymu paremti sūnaus netekusią kretingiškių šeimą. Ji buvo tas žmogus, į kurį galėjau kreiptis tokiu atveju net jei mudvi kalbėjomės tik kartą! Sureagavo iškart: “Tuoj, pervedu bent 10, Ligita… Palaikykim, padėkim vieni kitiems sunkią valandą…Stiprybės šeimai”. Po minutės dar brūkštelėjo: “Arvydas …30”.

Be Angelės Palanga bus nebe tokia, nes niekada atsitiktinai su ja nebeprasilenksiu gatvėje. Ir nebebus, į ką lygiuotis…

A.Martinkėnienė pirmadienį bus pašarvota Palangos laidojimo namuose. Antradienį 8 val. ryto bus aukojamos Šventosios Mišios, o 12 val. garsioji Palangos gidė bus palydima į paskutinę kelionę.

Ligita Sinušienė,

18:01, balandžio 24 d.