Free Finga sugrįžta: karantino nutrauktas turas tęsis Palangoje

© Igno Avižinio nuotr.

Metus pradėjęs išparduotais koncertais ir naujomis dainomis, prodiuseris ir atlikėjas Free Finga pirmą kartą po karantino grįžta ant scenos ir leidžiasi į „Free Finga Special“ koncertų turą. Vienas iš ypatingų pasirodymų įvyks Palangoje – mieste, kurį su atlikėju sieja itin šilti jausmai ir meilės istorija. 

„Su Palanga mane nuo vaikystės sieja muzika! Kai buvau vaikas ir dalyvavau „Tele Bim-Bam“ veikloje, lipdavau ant Palangos vasaros estrados scenos, o po koncertų eidavom ledų į Basanavičiaus gatvę“, - prisiminimais dalinasi Free Finga. „Vėliau Palangą keitė kiti kurortai, tačiau pastaraisiais metais imu įsimylėti šį miestą ir jo kontrastus iš naujo.“ 

„Free Finga Special“ – ypatinga programa, kurioje Free Finga savo kūrinius atlieka su grupe muzikantų.  Ir nors dainininkas prisipažįsta, jog kurdamas pirmąsias savo dainas net nepagalvojo kaip jos galėtų skambėti gyvai, šių koncertų metu gyvi instrumentai ir grupė tampa neatsiejama Free Finga dalimi. 

Free Finga - Manęs Daugiau: 

Ištikimiausi Free Finga klausytojai išgyventi „Free Finga Special“ patirtį galėjo vasario mėnesį, kuomet speciali koncertų programa net du kartus išparduotais koncertais buvo pristatyta gyvos muzikos klube „Tamsta“, Vilniuje. 

„Koncertai „Tamstoje“ man buvo pirmieji tokie pasirodymai su gyva grupe per visą gyvenimą – čia jau nebegalėjau slėptis už kompiuterinių kompozicijų ir balso koregavimo programų. Koncerto metu ir jį analizuojant išgirdau ko trūko ir kaip norėčiau patobulinti kai kurias gyvas dainų versijas, savikritiškai pažiūrėjau į savo dainavimą, net pradėjau lankyti vokalo pamokas. Todėl koncertas Palangoje bus dar gyvesnis ir kitoks“, - atvirauja dainininkas. 

Kartu su Free Finga Palangoje ant scenos lips Domas Morkūnas (gitara, klavišai), Vainius Indriūnas (bosinė gitara), taip pat grojantis grupėse „Juzt“ ir „John’s Shower Band“ ir Jonas Gliaudelis (būgnai). „Programoje laukia ir kūriniai su svečiais – daina su Angelou ir artimu draugu Vaiperiu, o gal bus ir svečių, kurių niekas nesitikės – net aš pats“, - prasitaria dainininkas.

Pasirodymai Palangoje atlikėjui visados ypatingi – čia įvyko tuo metu dar neišleisto Free Finga hito „Tu Maivais“ premjera. „Prieš dvejus metus Palangoje pasirodžiau su savo alter ego Fingalick programa ir su publika pasidalinau daina „Tu Maivais“. Ją pagrojus susirinkusių energija pasiekė aukščiausią tašką, o man tai buvo stiprus patvirtinimas dėl būsimos dainos sėkmės“, - pasakoja Free Finga ir priduria, jog rytą po koncerto lydėjo jam dar vienas itin svarbus įvykis. „Kitą rytą ėjau į pasimatymą su dailia kurorto atostogautoja, su kuria esu santykiuose iki šios dienos!“

Free Finga atskleidžia, jog noras susitikti su savo klausytojais dabar yra kaip niekad stiprus. „Nors karantinas dar kątik veikė mus tiesiogiai, jau nebeatsimenu, ką reiškia jaustis izoliuotam ir negalėti liesti kitų žmonių. Norėčiau kiek įmanoma pajusti artumą su klausytojais, nes jaučiu, kad dabar jo reikšmė yra žymiai didesnė. Jei kas nors atneš gėlių - nemirktelėjęs jas priimsiu!“, – teigia Free Finga. 

Panašu, jog artėjantį „Free Finga Special“ koncertą Palangoje lydės pirmųjų pasirodymų sėkmė – pigiausi bilietai į šį koncertą buvo išpirkti vos per valandą. O likus kiek daugiau nei savaitei iki pasirodymo renginio organizatoriai teigia, kad visi, norintys išgirsti specialą Free Finga programą, turėtų suskubti – skaičiuojamas paskutinis šimtas neparduotų bilietų. 

Gyvas, romantiškas ir švelnus „Free Finga Special“ koncertas Palangoje įvyks jau kitą savaitę – liepos 11 dieną Free Finga komanda pasirodys Palangoje, „Kablys + Jūra“ erdvėje. Bilietus platina „Paysera Tickets“.

18:01, balandžio 24 d.