Radiatorių nuorinimo instrukcija

Jei Jūsų namuose nešyla kai kurie radiatoriai arba šyla tik pusė radiatoriaus, tikėtina, kad radiatoriuje yra susikaupęs oras, todėl reikėtų radiatorių nuorinti.

Radiatorių nuorinimas yra procesas, kuomet yra išleidžiamas įstrigęs radiatoriuose oras. Įstrigęs oras arba dujos neleidžia vandeniui pilnai įšildyti radiatoriaus. Radiatorių nuorinimas yra pakankamai paprastas darbas, kurį galite atlikti ir Jūs pats, o paskui galėsite džiaugtis akivaizdžiais rezultatais, kai pamatysite kaip tai efektyviai paveikia šildymą namuose.

1 pav. Radiatoriaus viršuje, priešingoje nei termostatinis ventilis pusėje, yra radiatoriaus nuorinimo ventilis

2 pav. Nuorinimo ventilis radiatoriaus gale

Nuorinimui gali reikėti specialaus radiatoriaus rakto, bet paprastai dabartinius radiatorius galima atsukti paprastu atsuktuvu. Įkiškite radiatoriaus raktą arba įstatykite atsuktuvą į griovelį. Raktą arba atsuktuvą laikykite su šluoste, kad galėtumėte sulaikyti vandens lašus. Sukite raktą arba atsuktuvą prieš laikrodžio rodyklę. Jūs išgirsite garsą, jei dujos ar oras bus išeidinės. Kai dujų ar oro jau nebeliks, pradės eiti vanduo, tuomet turite greitai užsukti vožtuvą. Atlikus radiatorių nuorinimą radiatorius vėl turi pradėti šilti. Jei nešyla, pakartokite nuorinimo procesą. 

Jei nuorinus radiatorius radiatoriai vis tiek nešyla, tik tada reikėtų kreiptis į bendrijos pirmininką arba pastato šilumos ūkio prižiūrėtoją ir pranešti apie problemą.

18:01, balandžio 24 d.