Iš Platelių kilęs K. Vaičiukauskas kopia muzikinės karjeros laiptais

Šį kartą pakalbinome muzikinio projekto "Lietuvos balsas" dalyvį, atlikėją, dainų autorių ir kūrėją Kristijoną Vaičiukauską. Vaikinas, nuo vaikystės svajojęs dainuoti, pasirodęs projekte privertė visus aikčioti, jo balso pavydėtų daugelis. Plačiau apie jo kasdienybę, norus, siekius bei kūrybą. 

Labas, Kristijonai! Pradėkime nuo to ar dažnai tenka duoti interviu?

Šiuo metu ne. „Lietuvos balso“ metu teko interviu dalinti kur kas dažniau, bet kadangi dabar esu šiek tiek pristabdęs savo muzikinę veiklą, dėmesio susilaukiu mažiau.

Koks buvo keisčiausias ar juokingiausias klausimas, kurį esi išgirdęs?

Per įvairius interviu ypač juokingų ar keistų klausimų dažnai neišgirsdavau, bet kartais susilaukdavau visokiausių klausimų ar prašymų iš sekėjų socialiniuose tinkluose, kurie kartais ir prajuokindavo, ir išgąsdindavo.

Tu esi žmogus, savo didžiąją dalį laiko skiriantis muzikai. Ar tavo pagrindinis gyvenimo variklis – būtent muzika?

Nors ir šiuo metu turiu ir kitų veiklų be muzikos, taip pat studijuoju universitete, tačiau ateityje save įsivaizduoju tik tokioje aplinkoje, kurioje galiu realizuoti savo muzikines ambicijas.

Kokia tavo mėgstamiausias daina šiuo metu?

Negaliu išskirti vienos mėgstamiausios dainos šiuo metu, tačiau neseniai išleistas Billie Eilish albumas man labai artimas visomis prasmėmis ir nuolat skamba mano ausinėse.

Kaip prasidėjo tavo dainavimo karjera, kada supratai jog muzika tau svarbiausia?

Dainuoju nuo penkerių metų, tačiau po kelerių metų apleidau dainavimo pamokas dėl įvairių priežasčių. Nepaisant to, nuolat dainuodavau namuose ir bėgant laikui pradėjo formuotis mano muzikinis skonis, supratau, kad muzikos pagalba galiu išreikšti save. Šis požiūris išliko iki šiol ir nemanau, kad dings.

Ar tavo šeimoje yra muzikalių žmonių?

Nors nei vienas mano šeimos narys nėra profesionalus muzikantas, manau, kad kiekvienas turi tam tikrą ryšį su muzika. Ryškiai atsimenu, kaip mama kiekvieną dieną klausydavo savo mėgstamos muzikos, o mes kartu su sese šokdavom ir niūniuodavom, rengdavom įvairius pasirodymus.

Kur dažniausiai tave galima pamatyti?

Šiuo metu esu pristabdęs muzikinę veiklą, nerengiu dažnų koncertų, nebent tai būna pasirodymai įvairiuose privačiuose arba savanoriškuose renginiuose. Po „Lietuvos balso“ labai sparčiai kilo noras kurti savo muziką ir ja dalintis su žmonėmis, tai dabar tam ir skiriu turbūt didžiausią savo laiko dalį. Atsakant į klausimą kur mane galima pamatyti, tai arba universitete, arba namie prie pianino.

Kaip atrodo tavo kasdienybė?

Mano kasdienybė susideda iš įvairių dalykų, bet dažniausiai ji pripildyta muzikos arba užkrauta įvairiais universiteto darbais. Bet iš esmės manau, kad niekuo nenustebinsiu pasakodamas, ką veikiu diena iš dienos, nes tai labai panašu į kiekvieno žmogaus kasdienybę.

Galbūt yra daugiau kitų veiklų, kurios skatina tave judėti į priekį?

Labai mėgstu mokytis bei nuolat sužinoti kažką naujo, todėl atiduodu nemažą dalį savęs studijoms, tikiu, kad tai man padės ateityje.

Ar groji dar kokiais instrumentais?

Nors ir nesu profesionalas, labai dažnai prisėdu prie pianino, nuolat mokausi naujų dalykų ir labai myliu šį instrumentą. Kai lankiau mokyklą grojau būgnais, tai taip pat labai mylimas instrumentas, nors ir neberandu dažnos progos pasipraktikuoti.

Esi kilęs iš Plungės rajono, kodėl pasirinkai gyvenimą Vilniuje?

Nors augau nedideliame Platelių miestelyje Plungės rajone, visada jaučiau, kad mano vieta – miestas. Jau nuo vaikystės kaskart apsilankius Vilniuje mane aplankydavo jausmas, kad tai miestas, kuriame noriu gyventi ir realizuoti svajones, todėl pasirinkau studijas Vilniaus universitete ir kol kas labai gerai jaučiuosi.

Vis daugiau jaunų, gabių žmonių, tik pabaigę mokslus, žada emigruoti. O tu ar matai perspektyvą Lietuvoje? Galbūt netgi tame pačiame Vilniuje?

Vaikystėje nebuvau ypač patriotiškas, mano aplinkoje visad buvo emigrantų ir jų bėgant laikui vis didėjo, todėl paauglystėje tikrai maniau, kad ir pats pasirinksiu gyvenimą užsienyje, tačiau bėgant laikui pradėjo formuotis ir mano paties asmeninės vertybės, supratau, kad gyvename nuostabiame krašte, kuris labai sparčiai tobulėja. Šiuo metu jaučiuosi labai gerai Lietuvoje, matau, kad vis daugėja kūrybiškų, veržlių, atvirų pokyčiams žmonių ir manau, kad daugelis žmonių čia gali realizuoti savo tikslus, tik tam reikia noro ir kantrybės.

Dalyvavai populiariame muzikiniame projekte „Lietuvos balsas“, kaip jautiesi dabar, kai ten sulaukei didžiulio susidomėjimo?

Manau, kad tas „susidomėjimas“ nėra pats svarbiausias dalykas, kurį man davė projektas. „Lietuvos balsas“ man padėjo suprasti, kas aš esu kaip atlikėjas, koks noriu būti, ką nori skleisti žmonėms. Tikiu, kad tai buvo labai gera mano muzikinio kelio pradžia ir labai džiaugiuosi, kad galėjau tai patirti.

Ko išmokai iš kitų dalyvių ir mokytojų?

Mano mokytojas Donatas Montvydas man parodė kaip vyksta kūrybos procesai, iš ko susideda atlikėjo darbas, supratau, kad darbštumas – vienas svarbiausių atlikėjo bruožų. Taip pat išmokau pasitikėti savimi, bendrauti su publika, net duoti interviu.

Ar tavo gyvenimas pasikeitė po projekto? Kaip?

Projektas pakeitė mano požiūrį į daugelį dalykų, mano aplinkoje atsirado labai daug kūrybingų ir talentingų bendraminčių, su kuriais galiu dalintis įvairiomis idėjomis, tapau atviresnis įvairiems pasiūlymams, taip pat atsirado daugiau noro siekti tų tikslų, kurie anksčiau atrodė nepasiekiami.

Ar kada jautei scenos baimę? Kaip su tuo tavrkaisi?

Dainavau nuo penkerių metų įvairiuose konkursuose, taip pat vėliau grojau būgnais orkestre ir grupėje, kurią subūrėme su draugais, todėl nuo ankstyvų dienų buvau priverstas susidoroti su scenos baime. Nepaisant to, iki dabar bijau kalbėti prieš didesnes auditorijas, bet ši baimė taip pat po truputį nyksta.

Ar turi planų sudalyvauti kitame projekte Lietuvoje ar net užsienyje?

Kol kas tokių planų neturiu, dabar labiausiai koncentruojuosi į savo kūrybą, nors su tuo taip pat neskubu, noriu dalintis tuo kas man yra natūralu, artima, ne paviršutiniška. Nors niekada negali žinoti, kokia idėja šaus į galvą, galbūt kur nors sugalvosiu dalyvauti spontaniškai.

Ar egzistuoja atlikėjas\a, kurio koncertą norėtum išgirsti gyvai?

Tokių atlikėjų yra labai daug. Jau anksčiau minėjau dainininkę Billie Eilish, taip pat labai norėčiau į kelis mažiau populiarių, bet man labai artimų atlikėjų koncertus, pavyzdžiui Conan Gray, Donna Missal, Sabrina Claudio bei NAO.

Ar jau esi pelnęs kokių reikšmingų prizų?

Manau, kad dar anksti galvoti apie prizus ar apdovanojimus. Dabar noriu galvoti apie savo muziką, noriu ją klausytojui pateikti kuo geresnę ir įdomesnę, apie prizus galėsiu pamąstyti tada, kai jausiuosi jų nusipelnęs.

Jei nedainuotum, kokioje veikloje save įsivaizduoji tada?

Turbūt užsiimčiau fotografija, žurnalistika ar kažkuo šioje sferoje.

Gal pats rašai dainas? Kokias?

Taip, kūryba šiuo metu man labai svarbi, ateityje labai noriu dalintis savo dainomis. Rašau apie įvairias skaudžias ar malonias patirtis, tekstu bandau išreikšti savo mintis ir išgyvenimus.

Kur bus galima išgirsti tavo kūrybą?

Nors muzikos išleisti dabar labai neskubu, manau, kad pasistengsiu, kad ji būtų kuo lengviau pasiekiama visiems klausytojams, o galbūt ateityje surengsiu koncertą, kuriame viską bus galima išgirsti gyvai.

Kokio stiliaus dainas kuri? Ar tave traukia tik vienas stilius, gal turi kitų norų?

Nenoriu savęs riboti pastatydamas save į kažkokią vieną dėžutę, todėl esu atviras įvairiai kūrybai, tačiau šiuo metu man artimiausias muzikos žanras yra r&b.

Kokia tavo gyvenimo svajonė?

Nors nuolat atsiranda naujų norų ir tikslų, manau, kad pagrindinis – būti apsuptam muzikos ir jaustis laimingam.

Jeigu galėtum susitikinėti su kitu\a garsiu\ia muzikantu\e, kas tai butų ir kodėl?

Paskutiniu metu nelabai skiriu laiko tokiems pamąstymams, bet kai buvau jaunesnis dėl neaiškių priežasčių jaučiau labai didelę simpatiją dainininkei Hayley Williams iš grupės „Paramore“ (juokiasi xD).

Kad jau prakalbome, ar esi vienišas, o gal turi antrą pusę?

Šiuo metu neturiu antros pusės.

Ar turi daug gerbėjų, kas juokingiausio ar netikėčiausio yra nutikę su jais?

Nors gerbėjų banga po projekto gerokai nuslūgo, „Lietuvos balso“ metu visada su dalyviais pasidalindavom įvairiais nutikimais ir žinutėmis, kurias gauname iš sekėjų, apie vienus kalbėti galima, apie kitus būtų šiek tiek nekorektiška, bet tų nutikimų tikrai yra buvę įvairiausių.

Gal pabaigai palinkėtum kažko skaitantiems interviu?

Norėčiau skaitytojams palinkėti vieno – nebijoti ieškoti savęs, suprasti, kas gyvenime svarbiausia ir visad to siekti.

Ačiū tau už skirtą laiką, tikiuosi buvo įdomu pasipasakoti ir atskleisti daugiau apie save. Dėkoju dar kartą, iki greito!

Ačiū ir tau, Karolina, buvo malonu pasimatyti. Iki! 

18:01, balandžio 24 d.