NKL savaitės rungtynėse – lygos lyderių ir labiausiai patyrusios ekipos akistata

Jubiliejinės, dešimtosios šio sezono NKL savaitės centriniame mūšyje susikaus pirmenybių debiutantė „Palangos Kuršių“ ekipa ir vyriausia lygos komanda, Tauragės krepšinio klubas. Penktadienį 18 val. prasidedantį mūšį tiesiogiai transliuos BTV ir Delfi TV.

Pirmajame NKL rate šių komandų susidūrimą Tauragėje laimėjo Palangos krepšininkai 76:68. Tuomet „Kuršiams“ 22 taškus įmetė Jalenas Riley, Tauragės ekipai 15 taškų surinko Aivaras Kvedaravičius.

Tada tai buvo tik trečiosios sezono rungtynės, o kaip paaiškėjo vėliau, J. Riley tik pradėjo savo dominavimą. Amerikietis šį sezoną tik tris kartus pelnė mažiau nei 22 taškus, o kukliausias jo rodiklis yra 16 taškų. Tai – rezultatyviausias (27,1 taško) ir efektyviausias (25,4 naudingumo balo) lygos krepšininkas.

Ką „Palangos Kuršių“ treneris Marius Kiltinavičius turi sugalvoti naujo, kad varžovai niekaip nesustabdo šio 25-erių 182 cm ūgio gynėjo?

„Reikia vis kažką sugalvoti. Visi žiūri, visi ginasi, visi darosi skautingą. Bandome ieškoti visų geriausių variantų. Ne tik Jalenui, bet visiems mūsų krepšininkams“, – prieš rungtynes svetainei „nklyga.lt“ pasakojo strategas.

„Manau, reikia daug dirbti tam, kad jis negautų kamuolio, turime asmeniškai jį prižiūrėti, – apie gynybą prieš J. Riley sakė Tauragės krepšinio klubu treneris Edvardas Žemgulis. – Jeigu J. Riley gauna kamuolį, tai gali pats susikurti progą metimui. Žaidėjai turi dirbti ir tada, kai jis neturi kamuolio. „Palangos Kuršių“ puolimas daugiau yra pastatytas ant šio amerikiečio, taip pat metimams išvedinėjamas Taurantas Tamošiūnas, o visi kiti gali vienodai sužaisti. Vienas – vieną dieną, kitą dienas – kitas. Gerai sukomplektuota komanda, plius sulaukė pastiprinimo po krepšiu, kurio trūko. Stipri komanda ir rezultatai kalba patys už save.“

Palangos komanda po 17-os rungtynių turi 12 pergalių ir turnyrinėje lentelėje užima antrąją vietą. Tuo metu Tauragės krepšinio klubas laimėjo šešis kartus ir patyrė 11 nesėkmių bei dalijasi 11-12 vietomis.

Tauragės komandoje išskirti vieno lyderio nepavyktų. Trys žaidėjai – Mindaugas Stašys, Raidas Nacius ir Paulius Morkeliūnas – vidutiniškai pelno nuo 13,2 iki 14,4 taško.

26-erių metų 198 cm ūgio puolėjas R. Nacius šiuo metu demonstruoja puikią formą ir per pastarąsias 3 rungtynes pelnė po 21,3 taško.

Visgi pagrindinis Tauragės ekipos žaidimo kūrėjas yra Mindaugas Stašys. Startinio penketo komandos įžaidėjas renka po 13,2 taško ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

„M. Stašys yra labai pajėgus žaidėjas ir jį sustabdyti yra labai svarbu. Kad ir kurioje komandoje jis bežaistų, M. Stašys visada yra labai svarbus. Daug dalykų skaičiuose neatsispindi“, – apie pavojingąjį Tauragės krepšinio klubo įžaidėją kalbėjo M. Kiltinavičius.

Tuo metu pagrindinis tauragiškių vidurio puolėjas Paulius Morkeliūnas pelno po 14,4 taško, atkovoja po 6,6 kamuolio ir atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo. „Palangos Kuršiams“ šio žaidėjo stabdymas bus didelė užduotis ir dėl to, kad rungtynėse nežais čiurnos traumą patyręs praėjusios savaitės MVP Matas Jucikas, o kito vidurio puolėjo Tomo Miškinio galimybės žaisti lieka neaiškios.

Vienas iš krepšininkų, stabdysiančių P. Morkeliūną, gali būti 202 cm ūgio Aurimas Majauskas, kuris NKL renka po 12,2 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 13,8 naudingumo balo.

„Tai – labai labai patyrusi komanda, turi daug gerų krepšininkų, tą patį Paulių Morkeliūną, kuris po krepšiu žaidžia itin fiziškai. Gali būti, kad šiek tiek man teks pažaisti vidurio puolėjo pozicijoje. Aš manau, kad tai yra nenuspėjama komanda“, – apie Tauragės klubą pasisakė Aurimas Majauskas.

NKL savaitės rungtynės – penktadienį 18 val. per BTV ir Delfi TV.

NKL

18:01, balandžio 24 d.