Rūta Meilutytė iškovojo Europos čempionato auksą

Rūta Meilutytė, dar vadinama „auksine žuvele“, šį vakarą Kopenhagoje vykusiame Europos čempionato trumpajame (25 metrų) baseine iškovojo aukso medalį. Po nesėkmingos atkarpos į pergalių kelią grįžusi dvidešimtmetė kaunietė Danijos sostinėje savo žygį pradėjo šiandien užtikrintai įveikdama atrankos ir pusfinalio barjerus 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

R.Meilutytės medalis jau antrasis lietuvių medalis Europos čempionato pirmąją dieną. Iš Panevėžio kilęs Danas Rapšys šiandien jau iškovojo bronzą 200 metrų plaukimo nugara rungtyje.

Finalinis plaukimas buvo itin įtemptas. Rūtą nuo antros ir trečios vietos skyrė vos kelios dešimtosios sekundės dalys. Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė R.Melutytė distanciją įveikė per 29,36 sekundės. Antroje vietoje su sidarbo medaliu liko suomė Jenna Laukkane, kuri distanciją įveikė per 29,54 sek. Trečioje vietoje - Sphie Hannson iš Švedijos (29,77).

Prieš Europos plaukimo čempionato pradžią R.Meilutytė nekėlė sau didelių tikslų, nes buvo tik ką spėjusi atigauti nuo ją kankinusios ligos.

Atrankos etape lietuvių plaukikė distanciją įveikė per 30,03 sekundės, o pusfinalyje - per 29,72 sekundės. Jau pusfinalyje nei viena iš kitų plaukikių neprilygo R.Meilutytei.

R.Meilutytei iki šiol priklauso rekordas Europos plaukimo krūtine trumpajame baseine (28,81 sek.). Jai priklauso ir 100 m plaukimo krūtine Europos ir pasaulio rekordas (1:02,36 sek.). Juos R.Meilutytė pasiekė 2013 metų spalį (1:02,36).

R.Meilutytė dar planuoja plaukti 100 bei 200 m krūtine rungtyse.

18:01, balandžio 24 d.