Gruodžio 1 d. Kurorto muziejuje atidaroma tapybos paroda "Spalvų ir ekspresijos žaismas"

Gruodžio 1 d. Palangos kurorto muziejuje atidaroma Juozo Pranckevičiaus ir Svajūno Armono tapybos paroda -  Spalvų ir ekspresijos žaismas. Abu autoriai yra profesionalių tapytojų grupės „Individualistai“ nariai. Grupė jungia neabejingus savo krašto kultūrai, istorijai, jaučiančius prigimtinį ryšį su etninėmis šaknimis ir ieškančius kelių, kaip moderniai paveldėtas tradicijas ir šiuolaikinę dailę suvienyti į visumą.

Juozas Pranckevičius

Gimė 1952 m. spalio 26 d.  Vilniuje. Studijavo architektūrą bei pramoninę ir civilinę statybą.

„Po kariuomenės Juozas tapo architektu, lankė dailės studiją, bet pasinėrė į verslą. Vėliau kolegos ėmė raginti jį tapyti. Sodyboje Molėtų rajone surengto plenero metu verslininkas per 2 dienas  sukūrė 4 darbus. Pats save nustebino. Tada privačiame viešbutyje ėmė rengti parodas, su grupe garsių Lietuvos tapytojų individualistų surengė pirmąją parodą.“ (O. Laurytė. Šiauliai plius)

Sostinės galerijos „Juozas Art“, viešbučių „Europa City“ šeimininkas – Juozas Pranckevičius yra žinomas ne tik kaip dailininkas, bet ir meno mecenatas, padedantis šalies menininkams, rengiant parodas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Šiai veiklai jis skiria taip pat ypatingą dėmesį.

Surengė apie 30 personalinių parodų ir dalyvavo 40-yje grupinių bei apie 60 plenerinių parodų. Parodos rengtos Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Indijoje, o jo darbų įsigijo daugelio pasaulio šalių kolekcininkai.

Svajūnas Armonas

Gimė 1951 m. birželio 20 d., Lazduonėnuose, Šilutės raj. Vilniaus valstybinis dailės institutas ir nuo 1978 m. įvairių plenerų užsienyje ir Lietuvoje organizatorius, Šilutės savivaldybės įsteigtos ,,Sidabrinės nendrės” premijos laureatas.

Svajūno Armono kūrybinius ieškojimus puikiai apibūdina jo mokytojas tapytojas Aloyzas Stasiulevičius.

 „Savo kūryboje jis remiasi gamtos įspūdžiais, natūros studijomis ir kartu laisvai improvizuoja istorijos, pasaulinės dailės palikimo, mitologijos temomis. Jo paveiksluose svarbus pasakojimas, siužetas, tačiau pirmiausia tapytojui aktualios specifinės tapybos kalbos problemos – spalvos kultūra, kompozicijos meistrystė, elegantiškas piešinys...“

Jo kūriniai saugomi Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje, Žemaičių dailės muziejuje Plungėje, taip pat ir Palangos kurorto muziejuje. Daug darbų eksponuojami visuomeniniuose interjeruose - Lietuvos Respublikos vyriausybės rūmuose, Vilniaus municipalitete, privačių kolekcininkų rinkiniuose Lietuvoje ir pasaulyje.

Maloniai kviečiame apsilankyti.

Parodos atidarymas gruodžio 1 d. 16 val.

kitos naujienos

18:01, balandžio 24 d.