Globos namai tapo ne tik gražesni, bet ir saugesni

Palangos Globos namai, kuriuose nuolat gyvena keturiasdešimt senyvi ar neįgalūs palangiškiai, šią vasarą tapo ne tik jaukesni, bet ir saugesni – atliekant pastato fasado remontą, jis buvo apšiltintas, o senosios apdailos medžiagos pakeistos fasadų apdailai pritaikytomisnedegiomis akmens masės plytelėmis.

Globos namų modernizacija pagal Europos Sąjungos stacionarių socialinių paslaugų įstaigų infrastruktūros modernizavimo programą, ženkliai pagerinusi pagyvenusių bei neįgalių kurorto Globos namų gyventojų sąlygas, buvo baigta prieš pusantrų metų. Modernizuojant Globos namus, buvo atnaujinamos patalpos, iškeltas trečias aukštas, kur įsikūrė administracija. Dėl minėtų pokyčių visas pastato plotas padidėjo maždaug 460 kvadratinių metrų.

Modernizavus Globos namų pastatą, buvo apsispręsta imtis ir pastato išorės tvarkymo darbų. Kadangi iki tol pastatą puošusios plastikinės lentelės neatitiko šiandienos priešgaisrinių saugos reikalavimų, fasado remonto metujos buvo pakeistos nedegiomis medžiagomis – fasadų apdailai pritaikytomisakmens masės plytelėmis.

Globos namų pastatas tapo ne tik gražesnis, bet ir šiltesnis – remonto metu pastatas buvo iš naujoapšiltintas. Tam naudotos šiuolaikiškos, priešgaisrinius ir energetinio taupymo reikalavimus atitinkančios medžiagos. Šiems remonto darbams Palangos miesto savivaldybė skyrė 82 tūkst. eurų.

Kapitališkai suremontuotose Globos namuose teikiama ilgalaikė ir trumpalaikė socialinė globa suaugusiems asmenims su negalia ir sunkia negalia bei senyvo amžiaus asmenims, kuriems nustatytas toks poreikis.

„Globos namuose nuolat gyvena  keliasdešimt mūsų miesto gyventojų, todėl privalome pasirūpinti, kad čia jie ne tik gerai jaustųsi, bet ir būtų saugūs“, –­ sakė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

kitos naujienos

18:01, balandžio 24 d.