Valdžia negirdi! Ateik balsuoti!

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Palangos skyrius

Jau šį sekmadienį laukiame Jūsų rinkimuose.

Metų politinė afera. Laimėtojas - K4 teritorijos prie oro uosto urbanizavimo planas. Kirsime miškus - statysime namelius. Va taip uždirbami pinigai.

Kas gali paneigti, kad taip neįmanoma. Nusipirkti visiškai bevertį miško sklypą ir turint įtaką ar esant tos įtakos šaltiniu savivaldybėje, paversti miško sklypą milijoninės vertės statybos aikštele. Taip, tik savivaldybė turi galios pakeisti žemės sklypo paskirtį. Savivaldybės pinigais parengti naujus detaliuosius planus. Iškirsti 17 hektarų miško Palangos miesto teritorijoje, priskirti sklypui strateginės svarbos reikšmę, nutiesti komunikacijas pirmumo tvarka... Ir staiga, už grašius pirkęs sklypą – jau esi milijonierius. Kas tai – verslas ar afera? Nieko nekeiskite per rinkimus ir artimiausiu metu sužinosime atsakymą. 

Netikėtai atnaujinant oro uosto detaliuosius planus iš jo sanitarinės zonos „išsprūdo“, didelis 64 hektarų sklypas, gausiai apaugęs miškais, kurių dalis yra įtraukta net į Europos saugotinų miškų programą. Toks kąsnis - negali nevilioti apsukrių verslo ir politikos grupuočių, ieškančių didelius pelnus nešančių projektų. Manome, kad šis sklypas apsukriai bus paverstas „pinigų kasykla“.

Perėmėm dalį apleisto Kurhauzo iš privataus asmens. O kodėl nepasinaudojus tokia geraja praktika ir nesutvarkius apleisto "Lino" baseino, kurį mena visa Lietuva.

Palanga garsėjo savo atviru „Lino“ baseinu visoje Lietuvoje. Ne vienas Klaipėdos krašto gyventojas dažną savaitgalį atvykdavo pasilepinti vandens pramogomis. Apgailėtina dabartinio baseino būklė – apleistas griozdas, kuris visiškai nepuošia miesto. Mikrorajonas aplink „Lino“ baseiną aktyviai atsinaujina, renovuojasi ir gražėja, tačiau visiškai „nugyventas“, sunykęs ir apleistas baseino pastatas bado akis ne tik gyventojams, bet ir atvykstantiems poilsiautojams. Neretai jaunuoliai lankosi šiuose griuvėsiuose ieškodami nuotykių ir keldami riziką savo gyvybei. Sugebėjome sutvarkyti „Kurhauzą“ – galime prikelti antram gyvenimui ir istorinį „Lino“ baseiną.

Laikas nebeslėpti siaurų partinių interesų už nemokamų baseino paslaugų.

Melas ir manipuliacija tokiais objektais, kuriuose galima įdarbinti sau parankius asmenis. O jei objektas dar ir gausiai dotuojamas iš biudžeto - nauda dar didesnė. Tik kieno ta nauda? Palangos baseinas, Kurhauzas, Sporto arena, Pušynas… begalė šalutinių savivaldos funkcijų užmestų ant mokesčių mokėtojų pečių. Kai tik kyla kalba, kad gal tai nėra pagrindinė savivaldos funkcija, lipama ant bačkos gąsdinti miestiečių apie tai, kaip kažkokie nedori verslininkai nori iš jų viską atimti. 

Jei kas ir grasinasi atimti iš moksleivių nemokamas plaukimo pamokas baseine - tai tik patys dabartiniai valdantieji. Nes skirtumo ar jie tas pamokas apmoka dotuodami baseino veiklą, ar tiesiogiai pirkdami paslaugas pas jas siūlančius paslaugos tiekėjus - jokio.

Gėda, kad 10-mečiais neišsiasfaltuojame gausiai apgyvendintų gatvių

Nesuprantama, kaip dešimtmečius galima nerasti lėšų išasfaltuoti ar bent minimaliai sutvarkyti gatvių infrastruktūrą gausiai apgyvendintuose rajonuose, kaip pvz. Kunigiškių ir Užkanavės gatvės, privačių namų kvartalas už Ražės upelio ar Šventojoje už „Maximos“ parduotuvės.

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos.

18:01, balandžio 24 d.