„Baltijos“ pagrindinėje mokykloje vyko mokinių konferencija, skirta Palangos atgavimo šimtmečiui paminėti

Lapkričio 11 d. „Baltijos“ pagrindinėje mokykloje vyko mokinių konferencija, skirta Palangos atgavimo šimtmečiui paminėti. Konferencijos metu mokiniai pristatė savo pranešimus labai įvairiomis temomis. 

Aštuntokai supažindino savo bendraamžius su  pirmojo Palangos burmistro J.Šliūpo gyvenimu ir darbais, priminė apie Lietuvos ir Latvijos ginčą dėl Palangos ir atsakė į klausimą, ir J. Y. Simpsono, anglų diplomato, vardu pavadinta gatvė Palangoje,  vedžiojo klausytojus po gatves, kuriose kažkada gyveno tragiško likimo žydų tautybės žmonės. Įdomus ir jaudinantis buvo mokinio laiškas prosenelei, gyvenusiai tuo metu, kai po Palangą vaikščiojo grafai Tiškevičiai, o jo mintis pratęsė septintokės, kurios surinko daug įdomių faktų apie Tiškevičių šeimą, jų kuriamą ir puoselėjamą Palangą ir pristatė klasės draugų projektą, kurio metu mokiniai ieškojo tos iškilios šeimos tradicijose slypinčios stiprybės paslapčių, kurdami savo šeimų herbus ir šūkius. Labai įdomus buvo pranešimas apie Palangos vietovardžius.

Pranešėjos pateikė daug medžiagos apie apylinkių vietovardžių kilmę ir nepamiršo priminti su jais susijusias gražias mūsų krašto legendas. Pranešimas apie invazinius Palangos apylinkių augalus, visus nustebino tuo, kad, pasirodo, net kopų puošmena laikoma guboja arba vasarą saldžiu kvapu viliojantis dviračiu taku važiuojančius dviratininkus erškėtis yra augalai kenkėjai. 

Visus pralinksmino šeštokų mini spektakliukas „Senieji palangiškių žaidimai“. Konferencijoje buvo pristatytas ir kuo gyvena šių dienų jaunieji palangiškiai baltijiečiai - tarptautinės programos DoFe nariai dalinosi patirtimi, kaip įvairios vykdomos veiklos padeda siekti asmeninio tobulėjimo, o praėjusiais metais mokinių atliktas ir dabar bendraamžiams mokslinis tyrimas apie anglies dioksido kiekio kitimą mokyklos klasėse pamokų metu visus įtikino, kad nevėdintos klasės gali būti prastesnių mokymosi rezultatų priežastis. 

Nors konferencija tęsėsi ilgiau negu dvi valandas, laikas neprailgo – jos dalyviai sužinojo daug naujų ir įdomių dalykų apie savo gimtąjį miestą, o mokinius ruošę mokytojai džiaugėsi atsakingai ir kruopščiai atlikusiais darbą ugdytiniais. 

18:01, balandžio 24 d.