Palangoje COVID – 19 ligos atvejų skaičius pastaruoju metu ima mažėti

Palangoje COVID – 19 ligos atvejų skaičius pastaruoju metu ima mažėti – konstatavo Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai, tiriantys epidemiologinius koronaviruso atvejus bei dirbantys mobiliojoje brigadoje.

Matoma ženkliai mažėjančio sergamumo tendencija. Palyginus 2021 metų pirmąsias dvi  savaites matyti, kad sergamumas (t .y. padarytų tyrimų teigiami rezultatai) Palangos savivaldybėje buvo 7 proc., 2020 metų gruodžio mėnesį šis procentas siekė 24 proc., o paskutines dvi 2020 metų savaites vidurkis siekė net 31 proc.

Nagrinėjant ligos atvejų skaičių pastebima, kad pirmą ir antrą 2021 metų savaitę užfiksuota 64 atvejai, o anksčiau, žvelgiant į paskutines dvi 2020 metų savaites, iš viso buvo nustatyti 132 atvejai. Galima daryti išvadą, jog atvejų sumažėjo per pusę.

Tiriant mobiliosios brigados darbą matoma, jog tyrimų atlikimo apimtys taip pat sumažėjo. Pirmą ir antrą 2021 metų savaitę atliktų tyrimų vidurkis buvo 19, o paskutinių dviejų 2020 metų savaičių vidurkis – 34. COVID – 19 ligos tikrinimų skaičius sumažėjo 36 proc. (N=15). Tai rodo, kad žmonės turi mažiau kontaktų su užsikrėtusiaisiais bei rečiau jaučia koronavirusui būdingus simptomus.

Per paskutines dvi 2020 metų savaites susirgusiųjų koronavirusu buvo fiksuota daugiau nei pasveikusių. Tačiau antrą 2021 metų savaitę šis skaičius stabilizavosi ir šiuo metu pasveikusiųjų yra daugiau nei sergančiųjų.

Nepaisant Palangoje gerėjančios epidemiologinės COVID – 19 situacijos, primename, kad būtina laikytis visų saugumo reikalavimų ir paisyti specialistų rekomendacijų. Visi kartu, bendromis pastangomis įveiksime šią klastingą pasaulį užklupusią ligą!

Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inf.
Palanga COVID – 19 Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras
18:01, balandžio 24 d.