Viešosios tvarkos skyriaus prevencinė akcija Palangoje ant Baltijos jūros tilto

2020-01-30 ir 2020-02-01 Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, pasitelkę į pagalbą Palangos miesto policijos komisariato pareigūnus atliko prevencines akcijas Palangoje ant Baltijos jūros tilto.

Akcijų metu buvo bendrauta su Palangoje ant Baltijos jūros tilto žvejojusiais asmenimis, kurie žvejybos metu naudojo tinklinių samčių metalinius keltuvus, kuriuos tvirtinto prie medinių tilto turėklų.

Žvejams buvo įteikti rašytiniai reikalavimai tiesiogiai netvirtinti metalinių žvejybos įrenginių prie medinių tilto turėklų, tam kad nebūtų gadinami turėklai.

Ant be priežiūros paliktų metalinių keltuvų buvo priklijuoti informaciniai lipdukai, kuriais buvo informuojama apie galiojančias taisykles ir perspėjimas dėl be priežiūros paliktų žvejybos įrankių surinkimo.

Bendraujant su vyresnio amžiaus žvejais, jie atvirai džiaugėsi tokiu Palangos miesto savivaldybės administracijos sprendimu, nes jų teigimu ankstesniais metais ateinant žvejoti dėl kitų žvejų paliekamų be priežiūros tinklinių samčių būdavo sudėtinga susirasti tinkamą vietą žvejybai arba ji būdavo užimta neteisėtai paliekant žvejybos įrangą.

Informuojame, kad vadovaujantis 2013-01-14 Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro įsakymu Nr. 3D-36 (LR žemės ūkio ministro 2015-06-03 įsakymo Nr. 3D-456 redakcija) patvirtintų Mėgėjų ir limituotos žvejybos jūrų vandenyse taisyklių 14.4 punktu numatyta, kad Baltijos jūroje organizuojant stintų Osmerus eperlanus žvejybą nuo Palangos tilto tinkliniais samčiais draudžiama prie medinių tilto turėklų tvirtinti tinklinių samčių metalinius keltuvus ir kitus įrenginius, palikti be priežiūros tinklinį samtį.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 291 straipsnio 2 dalimi Limituotos žvejybos reguliavimo priemonių ir sąlygų pažeidimas užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto septyniasdešimt eurų.

Galima pasidžiaugti, kad prevencinės priemonės tikslas buvo pasiektas, nes pareigūnams atvykus užfiksuoti ir surinkti be priežiūros paliktų tinklinių samčių keltuvų sekantį rytą, ant Baltijos jūros tilto tinklinių samčių keltuvų nebuvo rasta.

09:26, gegužės 23 d.