Saulius Rackevičius apgynė Palangos absoliutaus šachmatų čempiono titulą

2020 m. vasarį buvo pagerbti geriausi 2019 m. Palangos šachmatų pirmenybių žaidėjai. I –ą vietą visose šachmatų rungtyse (klasikiniai, greitieji ir “žaibo” ) užėmė Saulius Rackevičius ir 4-ą kartą iš eilės tapo absoliučiu Palangos šachmatų čempionu. II –ą vietą klasikinių ir greitųjų šachmatų pirmenybėse užėmė Eimutis Židanavičius. Absoliučioje įskaitoje jis taipogi liko antras. III-ą vietą klasikinių šachmatų ir ”žaibo” pirmenybėse užėmęs Andrius Ogiala, trečias buvo ir absoliučioje įskaitoje. Ketvirtą vietą absoliučioje įskaitoje užėmė Vilius Martusevičius. Klaipėdietis Rūtenis Pikšrys, užėmęs III-ą vietą greitųjų šachmatų pirmenybėse, absoliučioje įskaitoje liko penktas. Į geriausiųjų Palangos šachmatininkų absoliučioje įskaitoje šešetuką dar pakliuvo šachmatų veteranas Petras Adomaitis.

Be stipriausių Palangos šachmatininkų šešetuko pažymėtini dar keli šachmatininkai. Tai Vytautas Pocius, kuris “žaibo” pirmenybėse užėmė II-ą vietą, bet, deja, nedalyvavo klasikinių ir greitųjų šachmatų varžybose, todėl bendroje įskaitoje liko septintas bei vienintelis Palangos gimnazijos moksleivis, garbingai kovęsis su suaugusiais priešininkais – tai Renaldas Narbutas (buvęs Palangos šachmatų čempiono Sauliaus Rackevičiaus mokinys).

2019 m. klasikinių šachmatų pirmenybėse dalyvavo iš viso 9 žaidėjai, o “žaibo” – 14. Populiariausia rungtis - greitieji šachmatai – sutraukė didžiausią dalyvių skaičių – net 21.

Linkime, kad šachmatai Palangoje populiarėtų ir dalyvių būtų dar daugiau!

Dėl dalyvavimo varžybose galima skambinti tel. +370 647 22574 (Palangos šachmatų mėgėjų klubo vadovui ir treneriui Sauliui Rackevičiui).

Palangos šachmatų mėgėjų klubo inf.