Patikrinti katės sveikatą jau galime ir be streso gyvūnui

Naminiai gyvūnai, jaučiantys šeimininkams besąlygišką meilę bei nuoširdų prisirišimą, nieko mainais už tai nenori. Tiesa, mes, sąmoningai mąstančios būtybės, turėtume tuo nesinaudoti ir tinkamai gyvūnams atsidėkoti už atsidavimą bei draugystę. Neužtenka paglostyti katės. Svarbiausia – dėmesys pastarosios sveikatai. Juk nuo to priklauso ne tik gyvūno nuotaika bei savijauta, bet ir gyvenimo trukmė. Galimybę kuo ilgiau šalia savęs turėti mylimą murklę lemia ne tik jos genetika, bet ir tinkama priežiūra. Ar jums rūpi jūsų katės sveikata ir ar darote viską, jog šią išsaugotumėte?

Katė – protingas gyvūnas, tačiau pasiskųsti, jog blogai jaučiasi, negali. Negana to, pirmieji kai kurių negalavimų požymiai yra tokie nežymūs, jog net gyvūnų elgesys apie galimą susirgimą neišduoda. Kai ligos simptomai tampa akivaizdūs, gydymas yra kur kas sudėtingesnis ar net...pavėluotas. Profilaktinis sveikatos patikrinimas, kuris būtinas ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams, padeda laiku pastebėti ligos simptomus. Taip užkertamas kelias fizinei gyvūno kančiai ar net realiam pavojui pastarojo gyvybei, šeimininko stresui bei didelėms gydymo išlaidoms. Juk, kuo toliau liga pažengusi, tuo ir gydymas brangesnis.

Kai kurie gyvūnų, o ypač kačių šeimininkai suvokia profilaktinės keturkojų sveikatos priežiūros svarbą, tačiau vengia to...iš meilės. Katės – gyvūnai, itin prisirišantys prie namų. Kelionė automobiliu pas veterinarą, kuris dažnai murklei automatiškai kelia neigiamas emocijas – didelis stresas. Gyvūną mylintis šeimininkas profilaktinį vizitą vis atideda, nenorėdamas šiam be reikalo sukelti neigiamų emocijų. Tik, nežinia, ar to „reikalo“ iš tiesų nėra: gal nediagnozuota liga ruošiasi tuoj tuoj „iššauti“... Reikia nepamiršti ir tokių objektyvių priežasčių kaip nuolatinis užimtumas. Neretai šeimininkų darbo grafikas kertasi su veterinaro, tad profilaktinį vizitą suplanuoti dar sunkiau. Aišku, augintinio sveikata – visų svarbiausia, tad reikia imtis visų įmanomų priemonių pastarosios puoselėjimui.

Šlapimo sistemos sutrikimas – viena dažniausių kačių ligų, sukelianti gyvūnui ne tik fizinį diskomfortą, bet ir, negydoma, galinti pasibaigti mirtimi. Pirmieji šios ligos simptomai be specialios apžiūros sunkiai pastebimi, tad šiuo atveju profilaktika itin svarbi. Sveikatos priežiūros indikatorius HEALTH INDICATOR® kiekvienam kačių šeimininkui suteikia unikalią galimybę namų sąlygomis įvertinti, ar katė neturi šlapimo sistemos problemų. HEALTH INDICATOR® – medžiaga, kurios kristalai, reaguodami su katino šlapimu, nusidažo tam tikra spalva. Ant produkto pakuotės pateikta spalvų diagrama, kuria remiantis šeimininkas ir įvertina katės šlapimo sistemos būklę bei priima sprendimą, ar būtinas vizitas pas veterinarą. Gamintojas rekomenduoja atlikti šlapimo tyrimą kartą per mėnesį. Jei katė neturi polinkio sirgti šlapimo sistemos ligomis ir jos savijauta šeimininkui nekelia įtarimo, HEALTH INDICATOR®, kaip profilaktinė priemonė, gali būti naudojama ir kartą per tris mėnesius.

Sveikatos priežiūros indikatorius leidžia laiku pastebėti galimas katės šlapimo sistemos ligas. Ši profilaktinė priemonė apsaugo gyvūną nuo papildomo streso keliaujant pas veterinarą bei suteikia katės šeimininkams ramybę. Juk nežinomybė visada kankina, ar ne? Palyginus HEALTH INDICATOR® bei profilaktinės apžiūros kainą veterinarijos klinikoje, akivaizdu, jog tai – puiki galimybė sutaupyti. Tiesa, svarbu pabrėžti, jog sveikatos priežiūros indikatorius HEALTH INDICATOR® negali būti laikomas alternatyva veterinaro patikrai bei gydymui. Jei ši priemonė nerodo gyvūno ligos, tačiau jo būklė šeimininku kelia įtarimą, būtina keliauti pas veterinarijos gydytoją nuodugnesnei apžiūrai.

Daugiau informacijos: https://www.veterinariniaisprendimai.lt/

18:01, balandžio 24 d.