Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujus mokslo metus

Maždaug pusė tūkstančio kurorto senjorų antradienį, spalio 1 d., pradėjo naujus mokslo metus Palangos trečiojo amžiaus universitete.

Jau septintus metus į paskaitas bei užsiėmimus kurorto senjorus sukviečiantis Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) kasmet sulaukia vis didesnio vyresnio amžiaus žmonių susidomėjimo. Mokslai čia trunka trejus metus, tačiau, pasak TAU veiklą kuruojančios Palangos švietimo pagalbos tarnybos direktorės Vilmos Želvienės, dauguma senjorų, baigusių trejų metų mokslus TAU, pageidauja užsiėmimus lankyti ir naujuoju periodu. „Tai rodo, kad TAU siūloma veikla Palangos miesto gyventojams yra svarbi ir įdomu. Žmonės labai domisi galimybe dalyvauti TAU veiklose, ir tai tik patvirtina, kad siūlomi užsiėmimai daugeliui mūsų miesto gyventojų yra puiki turiningo laisvalaikio leidimo forma, savišvietos būdas“, – sakė V. Želvienė.

Kiekvieną mėnesį senjorai kviečiami į tris bendras paskaitas, taip pat jie raginami dalyvauti įvairiose papildomose veiklose. O pasirinkimas įvairus: TAU senjorai kviečiami į chorinio dainavimo pamokas, šokių, sveikos gyvensenos ir judesio užsiėmimus, norintieji gali pagilinti užsienio kalų – anglų ir vokiečių –­ žinias, rengiami ir kompiuterinio raštingumo užsiėmimai. „Šiųmetė naujovė – tapybos ant šilko užsiėmimai, pakeitę ankstesniais metais vykusį amatų būrelį“, – sakė V. Želvienė.

Gražus senjorų entuziazmo pavyzdys – TAU šokių kolektyvas „Jūrė“, dalyvaujantis ne tik Palangos miesto renginiuose, bet ir už kurorto ribų, netgi atstovaujantis kurortui tarptautiniame senjorų šokių festivalyje.

Į TAU veiklą Palangos miesto gyventojai kviečiami įsijungti bet kuriuo jiems patogiu metu, tad dar neužsiregistravusiems, tačiau susidomėjusiems šia galimybe nebūtina laukti naujų mokslo metų. Taip pat, nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, dalyvavimą TAU veikloje galima ir laikinai sustabdyti – apie pranešus kuratorei, senjorai iš sąrašų nebus braukiami.

V. Želvienė pabrėžė, jog TAU sekis – kad senjorai ne tik įgytų naujų žinių, bet ir aktyviai dalyvautų visuomeniniame gyvenime, bendrautų, realizuotų save. „Ateinantys į siūlomus užsiėmimus vyresnio amžiaus žmonės prasmingai leidžia dieną, užsiima patinkančia veikla, domisi, bendrauja tarpusavy. TAU – puiki terpė, kur senjorai gali realizuoti save“, – kalbėjo V. Želvienė.

Norintieji įsilieti į TAU senjorų gretas, laukiami adresu Vasario 16-osios g. 6, tel. 8 460 40 106, el.p. info@palangosspt.lt.    

18:01, balandžio 24 d.