R. Karbauskis: švietimo reforma nebus stabdoma ir reikiamų 300 mln. eurų niekaip nebus rasta

E. Genio/LRT nuotr.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ skubėjo raminti, kad trijų ministrų atstatydinimas nėra joks rimtas signalas dėl vyriausybės darbo.

„Nieko tokio ypatingo neatsitiko, vyriausybė bei ministrai, kol nėra atsistatydinti, dirba savo darbą, niekas nesikeičia. Nieko neatsitiko tokio, dėl ko reikia jaudintis“, – aiškino jis.

R. Karbauskis teigė pasikeitimus vyriausybėje aptaręs su Sauliumi Skverneliu ne kartą. „Manau, kad tai pozityvus sprendimas“, – sakė jis ir pridūrė, kad premjeras siūlys kandidatus, dėl jų bus tariamasi, bet jokios skubos nebus.

Anot R.Karbauskios, jokio skirtumo, ar ministrai bus paskirti gruodį ar sausį. „Švenčių laikotarpis, niekas čia nestrigs. Nekeisime savo kurso, bus ieškoma žmonių iš profesionalų... Turime partnerius – socialdarbiečius, jie turi kitą požiūrį“, – aiškino jis ir pridūrė, kad atleistiems ministrams dėl reformų valstiečiai neturi.

„Reformas tvirtinome Seime, nuo jų nesitraukiame“, – kalbėjo R. Karbauskis ir pridūrė, kad kliuvo ne ministrų darbas, bet komunikacijos klaidos.

R. Karbauskį piktina situacija, kuomet jau kelias paras streikuojantys mokytojai nesitraukia iš Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM). „Politikai važiuoja ir fotografuojasi su streikuojančiais mokytojais. Vieni su tortais, kiti su kava... Jie kalba, kad viską galima padaryti... Kad galima 300 mln. eurų surasti? Tai neįmanoma. Kitos profesinės sąjungos supranta, kad tai neįmanoma“, – aiškino R. Karbauskis

Politikas priminė ir tai, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lydetis Andrius Navickas žadėjo streikuojantiems mokytojams sumokėti atlyginimus.

„Tuos mokytojus apgavo. Profesinės sąjungos pirmininkas melavo, kad už streiko dienas mokytojams bus mokama. Vieni žmonės neina į darbą ir jiems turi būti sumokėta iš kitų mokesčių mokėtojų pinigų? Reikia pasakyti tiesą – to nebus“, – piktinosi R. Karbauskis ir pridūrė, kad problema net ne streikas.

Politikas priminė, kad su kitomis profesinėmis sąjungomis buvo susitarta, o streikuojanti profesinė sąjunga net nesėdo prie derybų stalo.

R. Karbauskis teigė, kad švietimo reforma nebus stabdoma ir reikiamų 300 mln. eurų niekaip nebus rasta, antraip reiktų atsisakyti pensijų didinimo ir vaiko pinigų mokėjimo. Kritikos kliuvo ir konservatoriui Gabrieliui Ladsbergiui bei socialdemokratui Gintautui Paluckui, kuriuos jis, neva laikęs rimtais politikais, o dabar šie ragina atšaukti mokesčių reformą.

lrytas.lt

18:01, balandžio 24 d.