A. Majausko vedami „Kuršiai“ pranoko LCC universiteto krepšininkus

Šeštadienį Palangos arenoje priėmėme LCC tarptautinio tarptautinio universiteto ekipą iš Klaipėdos. Po atkaklios kovos mūsų kurorto komanda iškovojo pergalę rezultatu 83:71(19:11, 34:32, 54:49, 83:71).

Pirmasis rungtynių kėlinys prasidėjo nerezultatyviu žaidimu. Aštrūs Tautvydo Paliukėno ir komandos draugų reidai padėjo Palangos ekipai įsibėgėti ir kėlinį užbaigti turint 8 taškų persvarą, 19:11. Antrąjį ketvirtį galingiau pradėjo svečiai iš Klaipėdos, o kėliniui pasibaigus komandas skyrė vos 2 taškai, 34:32. Po ilgosios pertraukos Palangos ekipa sugrįžo su didesne energija ir netrukus, taiklių Tauranto Tamošiūno tritaškių vedama, susikrovė 14 taškų pranašumą. Visgi kėlinį sėkmingiau užbaigė klaipėdiečiai, aptirpdę skirtumą iki 5 taškų. Paskutinės 10 rungtynių minučių žadėjo įtemptą kovą – Mariaus Tamolio auklėtiniai ne tik eliminavo turėtą deficitą, bet ir privertė palangiškius vytis. Nepaisant to, klaipėdiečių spurtas neužsitęsė – taiklūs Tauranto Tamošiūno tritaškiai bei užtikrinti Aurimo Majausko baudų metimai įtvirtino ketvirtąją Palangos „Kuršių“ pergalę iš penkių galimų šiame pasirengimo cikle.

„Kuršių“ gretose sunkiai sustabdomi buvo: Aurimas Majauskas 22 (27 eff., 12/14 baud. met.), Taurantas Tamošiūnas 16 (20 eff., 5/5 met., 4/4 trit. met.), Tautvydas Paliukėnas 11 (5/5 baud. met.).

LCC tarptautinio universiteto gretose išsiskyrė: Augustinas Venskus 22, Tadas Kymantas 21.

Po rungtynių pasišnekėjome su rezultatyviausiu komandos žaidėju Aurimu Majausku:

– Aurimai, žaidėte dvi rungtynes per dvi dienas. Ar pavyko atsistatyti prieš šios dienos susitikimą?

– Galbūt šiandien daugiau jautėsi nuovargis, nes visą savaitę sunkiai dirbome. Tai pasimatė ir rungtynėse – šiek tiek trūko šviežumo, agresijos.

– Po ilgosios pertraukos į aikštelę grįžote su gerokai didesne energija. Ar jautėte, kad jos trūko?

– Treneris rūbinėje pasakė, kad turime įdėti daugiau energijos, turime eiti su aistra, net jeigu ir kas nesiseka. Padarėme išvadas ir po pertraukos sugebėjome geriau apsiginti bei susikrauti didesnį pranašumą.

– Patį galima būtų įvardinti kaip vieną iš emocinių lyderių komandoje. Ar kartais jauti atsakomybę užvesti komandą sunkiais momentais?

– Nežinau (juokiasi). Tiesiog žaidžiu ir darau viską, kad kuo daugiau padėčiau komandai. Manau, kad tos emocijos atsiranda dėl didelio noro, nes į kiekvienas rungtynes einu tik laimėti.

– Pačios rungtynės buvo gana atkaklios. Ar jautei, kad jas kontroliavote?

– Šiandien žaidėme labai banguotai. Atrodo, kad susikrovę pranašumą turėtume eiti toliau ir jį didinti. Tačiau kelios klaidos gynyboje lėmė tai, kad varžovai vis sugrįždavo į rungtynes.

– Ką komandai reikėtų ištaisyti prieš kitas rungtynes?

– Tikriausiai gynybą. Šiek tiek vėluojame rotacijose, situacijose vienas prieš vieną. Todėl manau, kad kitą savaitę būtent tam skirsime daugiausiai dėmesio.

bckursiai.lt