Lengvai vakarienei – legendinės Nicos salotos. Lėkštės ištuštės bematant

Nuotr. iš „Food for your mood“.

Pajusti Nicą galime net neišėję iš namų! Dalinuosi garsiųjų Nicos salotų interpretacija. Tai idėja lengvai vakarienei – vakar lėkštes ištuštinome super greitai.

Nicos salotos

Į lėkštę dėkite:

  • špinatų ir gražgarsčių,
  • šviežių virtų bulvyčių, pašildytų keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais pipirais,
  • žalių šparaginių pupelių,
  • apkepintų svieste,
  • virtų kiaušinių,
  • vyšninių pomidoriukų,
  • juodųjų alyvuogių,
  • džiovintų pomidorų aliejuje,
  • žiupsnelio kanapių sėklų, konservuoto tuno.

Nepamirškite padažo! Žinoma, galite rinktis mėgstamą aliejų su pagardais, tačiau jeigu norite pajusti sodrų salotų skonį, rekomenduoju susimaišyti padažą, kokiu salotas gardinome mes.

Jam prireiks 2 česnako skiltelių, 2 ančiuvių filė, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų graikiško jogurto, šaukštelio medaus, šlakelio citrinos sulčių, pipirų, 1 šaukšto raudonojo vyno acto, šaukštelio Dižono garstyčių, šaukštelio kaparėlių.  Viską suplakite plakikliu ir sumaišykite su maždaug 2 šaukšteliais kapotų petražolių.

Receptu pasidalino „Food for your mood“