Apskrities kriminalai

Gegužės 11 diena

Užpuolė du vyrai

Penktadienį Klaipėdos m. PK užregistruotas vyro, gim. 1985 m., pareiškimas apie tai, kad ketvirtadienį, apie 15 val., prie prekybos centro Naikupės g. du nepažįstami vyrai įsisodino jį į „Audi“ automobilį, juodos sp., valstybinio numerio neįsidėmėjo, nusivežė prie metalo supirktuvės (vietą parodys, išėjęs iš ligoninės) ir sumušė lazda, spardė. Po įvykio jis nuvyko į ligoninę, buvo paguldytas į Traumatologijos skyrių. Medikų diagnozė: galvos sumušimas, delnakaulio lūžis. Įtariamųjų požymiai: vyriškio, kuris mušė, amžius apie 35 metai , ūgis apie 185 cm, stambaus kūno sudėjimo, kalbėjo lietuviškai. Buvo apsirengęs baltu bliuzonu, mėlynais džinsais, avėjo šlepetes. Kito vyriškio požymiai: amžius apie 40 metų, ūgis apie 170 cm, smulkaus kūno sudėjimo, su barzda, kalbėjo lietuviškai. Buvo apsirengęs raudonu bliuzonu, mėlynomis džinsinėmis kelnėmis, avėjo šlepetes.

Apvogė

Apie 9 val. vyriškis pastebėjo, jog iš striukės kišenės dingo telefonas, 200 eurų vertės, su odiniu juodu dėklu, 17 eurų vertės, kuriame buvo jo vardu išduota asmens tapatybės kortelė, banko el. bankininkystės kodų kortelė, nuolaidų kortelė. Nukentėjusysis įtaria, kad telefonas iš striukės kišenės buvo ištrauktas, kai miegojo autobuse.

Trisdešimt aštuonerių metų Varpų g. gyventoja apie 2 val. namuose pastebėjo, jog per neužrakintas duris buvo įsibrauta į butą, iš kur pavogtas mobiliojo ryšio telefonas ir piniginė su 300 eurų. Žala –1150 eurų.

Klaipėdos rajono PK gautas moters, gim. 1978 m., pareiškimas apie tai, kad apie 8 val., pastebėjo, kad Dargužių g. Kunkių k. Kretingalės sen. Klaipėdos r. yra pagrobtas jai priklausantis dviratis. Padaryta 700 eurų turtinė žala.

Norėjo pieno

Naktį iš gegužės 11 į dviliktą., iš ūkinio pastato, neužrakintos patalpos, esančios Kretingos r., Greičių k., pagrobta 80 litrų pieno, kurio vertė 30 eurų. Į pareigūnus kreipėsi keturiasdešimt vienerių metų ūkininkas.

Senolis pasisavino piniginę

Pusę dešimtos vakaro, Naikupės g., parduotuvėje, dvidešimt trejų metų pirkėjas ant stalo pasidėjo savo piniginę ir, užmiršęs ją pasiimti, iš parduotuvės išėjo. Po 2 min. sugrįžęs į parduotuvę pamatė, kad jo piniginė, kurioje buvo apie 800 eurų, asmens tapatybės kortelė, bankų mokėjimo kortelės, dvi Danijos bankų kortelės, dingo. Padaryta žala – 810 eurų. Parduotuvės vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kad piniginę paėmė senyvo amžiaus vyras.

Vairavo neblaivūs

Ryšininkų g. Klaipėdoje, įmonės teritorijoje, automobilis atsitrenkė į atitvarą. Įvykio vietoje nustatyta, kad vyras, gim. 1957 m., vairavo automobilį „Volkswagen Bora“ ir atsitrenkė į teritorijoje esantį atitvarą. Vairuotojui nustatytas 2.78 prom. girtumas. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šeštadienį apie 1 val., Šilutės pl. Klaipėdoje buvo sustabdytas automobilis „Renault Scenic“, kurį vairavo neblaivi (1.62 pr.) penkiasdešimt septynerių metų moteris Ji sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Karklininkų g. Karklės k. Klaipėdos r. sustabdytas automobilis „VW Golf“, kurio vairuotojui, gim. 1952 m., nustatytas 3,06 prom. girtumas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Gegužės 12 diena

Ištuštino spintelę

Apie 20:00 val., Kretingos r., Žibininkų k., Venecijos aklg., pramogų parko persirengimo kambaryje, pastebėta, kad iš neužrakintos spintelės pavogta kuprinė, kurioje buvo rūbai, piniginė su pinigais ir dokumentais, namų, automobilio ir kiti raktai. Padarytas 747 eurų nuostolis.

Vairavo neblaivūs

Vidurnaktį Klaipėdoje, Kretingos g., pareigūnai sustabdė automobilį „BMW“, kurį vairavo moteris, gim. 1977 m. Patikrinus automobilio vairuotoją, jai buvo nustatytas 2.09 prom. girtumas. Moteris uždaryta į areštinę.

Apie 16 val. 10 min., Endriejavo mstl., Ąžuolų ir Kalno gatvių sankryžoje, automobilis „Toyota Corola Verso“, kurį vairavo moteris, gim. 1956 m., atsitrenkė į pėsčiųjų tako atitvarus. Vairuotojai nustatytas 2.72 promilės girtumas. Automobilis nuvežtas į automobilių saugojimo aikštelę. Vairuotoja sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Pusę šešių Rietavo sav., Akmenskinės k., vyras, gim. 1965 m., vairavo automobilį „Mitsubishi Carisma“ būdamas neblaivus, nustatytas sunkus, 3,01 prom., girtumas. Automobilio vairuotojas į areštinę neuždarytas.

Siautėjo telefoniniai sukčiai

Užregistruotas moters, gim. 1944 m., pareiškimas, kad apie pusę dviejų dienos Kretingoje, Transporto g., namuose, į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis. Jis prisistatė gydytoju iš Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir apgaulės būdu, teigdamas, kad jos dukra sužalojo kitą asmenį, pareikalavo pinigų dėl atliekamos operacijos. Atėjus į namus nepažįstamam vaikinui, moteris padavė 1000 eurų ir apie 250 JAV dolerių, tikslios sumos neprisimena.

Gegužės 13 diena

Rimkų g., 7:28 val., buvo sustabdytas automobilis „Audi A6“. Tikrinant automobilio dokumentus, iš salono sklido alkoholio kvapas, todėl buvo patikrintas ir vairuotojo blaivumas. Vyrui, gim. 1955 m., nustatytas vidutinis, 1.91 prom., girtumas. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Kirviu vijosi dviratininkę

Apie 21 val. Nevėžio g., Lingių k., Klaipėdos r, neblaivus ten gyvenantis 1955 m. gimęs vyras paleido šunį ir išėjo į gatvę su kirviu ir įžeidinėjo dviratininkę, važiuojančią su šeimos nariais.Tiek žodžiais, tiek veiksmais vyriškis grasino pravažiuojantiesiems. Atvykus policijos pareigūnams, jis su daiktu, panašiu į šautuvą, grasino ir policininkams, o jiems panaudojus kovinių imtynių veiksmus, buvo sulaikytas.

Siautėjo benamis

Kretingos m., Šventosios g., neblaivus nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras, gim. 1986 m., kuriam nustatytas 2,84 promilės girtumas, priėjo prie 1998 m. gimusio vaikino ir be jokios priežasties pradėjo jį užgaulioti bei vadinti necenzūriniais žodžiais. Paprašius nepažįstamojo atsitraukti, šis iš kuprinės išsitraukė peilį ir juo grasino. Įtariamasis uždarytas į areštinę, įvykio aplinkybės tiriamos.

Klaipėdos AVPK inf.

18:01, balandžio 24 d.