Apskrities kriminalai: įvykiai nuo šeštadienio iki penktadienio

Klaipėdoje

Pagrobė mažametės telefoną

Mažametė davė telefoną nepažįstamam vyriškiui, kuris jo atgal negrąžino. „V.K“ nuotr.

Šeštadienį, apie pusę šešių vakaro, į namus grįžusi mažametė dukra, gim. 2008 m., papasakojo mamai, kad Taikos pr., prie prekybos centro, nepažįstamam vyriškiui pati davė savo telefoną. Nepažįstamasis telefoną žadėjo grąžinti po 10-15 minučių. Praėjus šiam laikui, vyriškis nepasirodė. Pavogto daikto vertė – 220 eurų.

Plėšiko grobis – 1 euras 20 centų

Apie 10 val. Vingio g. Klaipėdoje buvo aptikta, jog išdaužtas parduotuvės lango stiklas. Apžiūrėjusi parduotuvės patalpas, darbuotoja pamatė prie darbo stalo išverstus daiktus, taip pat pastebėjo, kad iš kasos aparato pavogta 1,2 euro.

Išnešė kasos aparatą

Naktį apie ketvirtą val. Taikos pr. Klaipėdoje išdaužtas kepyklos lango stiklas. Patikrinus nustatyta, jog pavogtas kasos aparato stalčius su jame paliktais pinigais. Kas dar dingo ir koks nuostolis padarytas, tikslinama.

Pagrobė meškeres

Sekmadienį apie 4 val. 15 min. uostamiesčio Dragūnų g., išdaužus automobilio „Mitsubishi“ bagažinės stiklą, pavogtos 3 meškerės su dėklu. Keturiasdešimt vienerių metų amžiaus piliečiui padarytas 250 eurų nuostolis.

Apiplėšė rūsį

Savaitgalį Kauno g. Klaipėdoje pastebėta, jog iš rūsio pavogti darbo įrankiai bei išplėštas šilumos mazgas. Tikslinant įvykio aplinkybes renovuojamo namo darbų vadovas nurodė, kad apie 8 val. pastebėjo, jog yra nusukta šiluminio mazgo durų spyna. Iš jo patalpos dingę darbui skirti prietaisai. Įmonei padaryta žala – 2400 eurų.

Bandė apiplėšti

Antradienį apie pusę devynių vakaro, Vingio g. Klaipėdoje, prie prekybos centro, 1942 m. gimęs gyventojas iš bankomato pasiėmė 200 eurų. Iš už nugaros pribėgęs asmuo bandė išplėšti rankoje laikytus pinigus ir banko mokėjimo kortelę. Nukentėjusiajam pasipriešinus ir atvykus policijos pareigūnams, sulaikytas ir į areštinę uždarytas 1989 m. gimęs vyriškis (girtumas – 0,95 prom.).

Vairavo neblaivūs

Šeštadienį apie 23 val. Slengių k. Klaipėdos raj. sustabdytas automobilis „Peugeot“, kurį vairavo 1985 m. gimusi klaipėdietė. Moteriai nustatytas 1,55 promilės girtumas. Vairuotoja sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Sekmadienį apie 2 val.45 min. kelyje Priekulė - Sakūčiai- Ventė, Mieželių ir Jokšų g. sankryžoje, pastebėtas nuo kelio nuvažiavęs automobilis „BMW“. Nustatyta, kad jį vairavo 1989 m. gimęs neblaivus vyras. Jam nustatytas 1,84 prom. girtumas. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apie 21 val., Klaipėdoje, Taikos pr., dideliu greičiu lėkęs automobilis „Opel Vectra“ atsitrenkė į stulpą skiriamojoje juostoje. Įvykio metu nukentėjo 1981 m. gimęs automobilio keleivis. Krūtinės ląstos sumušimą jis gydosi ambulatoriškai. Liudytojų parodymais, mašiną vairavo daug girtesnis (3,4 prom.) už prisistačiusįjį vairuotoju (0,49 prom.) 1973 m. gimęs vyriškis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kateriu į moteris

Sekmadienį apie 20 val. 40 min. Klaipėdoje, ties Biržos tiltu, kateris atsitrenkė į vandens dviračius valiusias moteris.  Trisdešimt septynerių ir penkiasdešimt aštuonerių metų nukentėjusioms medikai diagnozavo klubų sąnarių sumušimus.

Rasta galimai narkotikų

Antradienį apie 19 val. kelyje Girdeniai - Vižančiai – Dilbikiai, Skuodo r., sustabdytas ir patikrintas automobilis „Volvo S60“, kurį vairavo savininkas, gim. 1993 m. Atidarius automobilio degalų bako dangtelį buvo rastas ir paimtas folijos lankstinukas su rusvai žalsvos spalvos augalinės kilmės galimai narkotine medžiaga, įtariama, kanapėmis ir jų dalimis. Automobilio keleivis, gim. 1994 m., nurodė, kad narkotinė medžiaga priklauso jam. Keleivis apklaustas ir paleistas.

Kretingoje

Sekmadienį, apie pusę aštuonių vakaro, Kretingos m. esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, lengvajame automobilyje, ant galinės sėdynės (automobilio markė bei modelis nenustatyti), 1980 m. gimęs pažįstamas vyras, pagrasinęs tuoj pat panaudoti fizinį smurtą, privertė prieš jos valią tenkinti jo lytinę aistrą ir galimai išprievartavo trisdešimt ketverių metų plungiškę.

Skuode

Skuodo r. PK gautas moters pareiškimas, kad šių metų balandžio 22 d. į vyriškio banko sąskaitą pervedė 600 eurų už traktoriuką-žoliapjovę, apie kurio pardavimą sužinojo interneto svetainėje. Traktoriuko iki šiol negavo, su pardavėju susisiekti nebepavyksta.

Moteris dūrė peiliu į nugarą

9 val., gautas Klaipėdos ligoninės Skuodo filialo priėmimo kambario gydytojo pranešimas, kad kreipėsi vyras, gim. 1971 m. Jam nustatyta durtinė žaizda nugaros srityje. Liudytojas paaiškino, kad būnant pas nukentėjusįjį jo bute Skuodo m. sugyventinė, 1962 m. gimusi moteris, kilus konfliktui dėl alkoholio peiliu dūrė vyriškiui į nugarą. Nukentėjusiajam nustatytas 1,92 prom.(vidutinis) girtumo laipsnis, jis dėl kiauryminio krūtinės ląstos sužalojimo išvežas į vieną Klaipėdos ligoninę. Įtariamoji sulaikyta, jai nustatytas 1,74 prom. (vidutinis) girtumo laipsnis.

Plungėje

Gegužės 1 d. gautas pranešimas, kad Plungėje, Babrungo slėnyje, jaunuoliai, elgdamiesi vandališkai ir demonstruodami nepagarbą aplinkai ir aplinkiniams, laužo estrados suolų medines dalis ir jas meta į estrados aikštę. Vienas iš jų buvęs užlipęs ant pastato stogo. Pradėtas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Parengta pagal Klaipėdos AVPK inf.

18:01, balandžio 24 d.