Kovingu charakteriu Šiauliuose pasižymėję palangiškiai tapo turnyro nugalėtojais

Kristina Abromavičiūtė

Vos tik prasidėjo nauji metai, kurorto jaunieji futbolininkai nepaliauja toliau stebinti savo pasiekimais. Praėjusią savaitę FK „Gintaras“ 2006 metais gimusių berniukų komanda dar kartą įrodė, jog yra vieni iš geriausių. Jau trečius metus iš eilės Šiaulių arenoje vykusiame „Šiauliai city football Cup 2018“ turnyre, kurorto sportininkai užėmė pirmąją vietą.

FK „Gintaras“ džiaugėsi dar viena saldžia pergalę. FK „Gintaras“ nuotr.

Pirmoji nesėkmė paskatino nenusileisti

Turnyras vyksta ant aukščiausios kokybės dirbtinės dangos, kur varžosi įvairaus amžiaus sportininkai. Varžybos čia vyksta kone visą mėnesį. „Dar visai neseniai Šiaulių arenoje žaidė mano treniruojama salės futbolo rinktinė. Šias varžybas vaikai stebėjo per televiziją, todėl važiuoti į šią areną, o juo labiau joje rungtyniauti, jiems buvo labai įdomu“, – sakė FK „Gintaras“ vadovas Marselis Balasanovas. Turnyre dalyvavo pajėgiausios šalies vaikų futbolo komandos bei svečiai iš Latvijos, klubas „Jelgava“. Iš viso varžėsi dešimt ekipų, kurios buvo suskirstytos į du pogrupius po penkias komandas. Pogrupių nugalėtojai kovojo dėl čempionų ir vicečempionų titulų, o antros pozicijos laimėtojai – tik dėl trečiosios ir ketvirtosios vietos.

Pirmąsias, ankstyvąsias, rungtynes palangiškiai žaidė su Mažeikiu ekipa. Anot M. Balasanovo, pirmosios kovos dažniausiai prasideda sunkiai, nes jauniesiems sportininkams dar reikia apsiprasti prie aplinkos ir žaidimo sąlygų. Ne išimtis ir šios rungtynės. „Nors ir demonstravome profesionalesnį futbolą, neišvengėme klaidų ir varžovai į mūsų vartus įmušė net du įvarčius. Tokiu būdu jas laimėjo“, – nesėkmę prisiminė pašnekovas. Visgi, kurorto berniukai nenusiminė, o pralaimėjimas juos paskatino dar užtikrinčiau žengti pirmyn.

Varžybos svarbesnės už finalą

Antrosios dvikovos metu berniukai aikštelėje susitiko su Latvijos ekipa. „Tai buvo sunkios varžybos. Pirmoje kovoje traumą patyrė mūsų komandos kapitonas Ignas Šernauskas. Manėme, jog berniukui lūžo rankos pirštas, tad teko skubiai jį vežti į ligoninę. Todėl kovoti turėjome be mūsų lyderio, – pasakojo treneris. – Nepaisant to, greitai rezultatas buvo lygus, o sėkmingo trečiojo įvarčio, iš varžovų išplėšėme pergalę rezultatu 3:2“.

Trečią kartą Šiaulių arenos aikštėje kurorto berniukai pasirodė žaisdami su uostamiesčio FM „Baltai“ antrąją komanda. Užtikrintą futbolą demonstravę palangiškiai, palaužė Klaipėdos berniukus ir laimėjo rezultatu 2:0. Paskutiniąsias pogrupio varžybas FK „Gintaras“ sužaidė su Marijampolės „Sudūva“. „Šios varžybos buvo itin svarbios tiek mums, tiek ir varžovams. Jei būtume laimėję šias varžybas, taptume pogrupio lyderiais, turinčiais progą pelnyti aukščiausią apdovanojimą, tačiau jei varžybos baigtųsi lygiosiomis arba mūsų nesėkme, geriausiu atveju kovotume tik dėl septintosios vietos. Tiesa sakant, šios varžybos mums buvo svarbesnės nei finalas“, – rungtynių baigties scenarijus nupasakojo M. Balasanovas. Įtempta kova prasidėjo marijampoliečių spurtu ir sėkme, tačiau rungtynių metu, kaip sako pats treneris, kurorto berniukai sugebėjo įmušti du nerealius įvarčius. „Pirmąjį sėkmingą kamuolį į varžovų vartus įskraidino mūsų kapitonas, kuris varžybose rungtyniavo nepaisant to, jog patyrė traumą ir žaidė su piršto įtvaru. O likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos, pergalę užtikrino tolimąjį įvartį į priešininkų vartus pasiuntęs Airikas Balasanovas“, – sakė klubo vadovas. Tokiu būdu FK „Gintaras“ laimėjo rungtynes rezultatu 2:1 ir pelnė kelialapį į finalą.

Geriausiu komandos gynėju ir turnyro didvyriu tapo traumą patyręs ir sėkmingai kovas tęsiąs kapitonas I.Šernauskas

Finale berniukų laukė itin stipri „Jelgavos“ komanda, kuri per turnyro laiką nebuvo patyrusi nei vieno pralaimėjimo. „Tokio kovingumo seniai nemačiau nei aš, nei sirgaliai. Berniukai pademonstravo stiprų charakterį ir varžybose „taškas į tašką“, galiausiai, pelnėme pergalę rezultatu 3:2“, – džiaugėsi M. Balasanovas.

Turnyro organizatoriai liko sužavėti palangiškių žaidimu ir skyrė komandai net tris prizus. Geriausiu komandos žaidėju buvo išrinktas vartininkas Rokas Labenskis, geriausiu turnyro gynėju paskelbtas kapitonas Ignas Šernauskas, o geriausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Airikas Balasanovas.

„Tokios, 2006 metų ginimo berniukų varžybų pergalės mums yra itin saldžios, nes didžioji dalis komandos narių sudaro jaunesni sportininkai. Stebina, jog būdami jaunesni, nenusileidžiame stipriausioms šalies ekipoms ir maža to, sugebame jas nugalėti“, – komentavo pašnekovas.

Po kelių dienų, futbolo klubas „Gintaras“ organizavo varžybas Šventojoje, kur suvažiavo komandos iš Gargždų, Klaipėdos ir Latvijos. Smagų ir draugišką turnyrą be didelio vargo taip pat nugalėjo kurorto berniukai. Šiame turnyre geriausiu komandos žaidėju buvo pripažintas Justas Virvičius, įmušęs ne vieną gražų įvartį.

Geriausiu turnyro žaidėju tapo stebinti profesionaliu futbolu nepaliaujantis A. Balasanovas. FK „Gintaras“ nuotr.

18:01, balandžio 24 d.