Žvakių kūrėja laisvalaikiu kuria kvepalus

Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusį kartą pasakojome apie ekologijos mokslų specialistės Kristinos pomėgį – kurti žvakes, nes tokia veikla jai padeda atsipalaiduoti ir veikia kaip puiki meditacija. Šį kartą žingeidi ir smalsi mergina sutiko pasidalinti dar vienu, įdomiu savo laisvalaikio užsiėmimu – natūralių kvepalų gaminimo paslaptimis.

-Kodėl sugalvojote kurti kvepalus?

-Dėl darbo laboratorijoje. Mano buvusiame darbe gaminome maisto papildus, tačiau keli kolegos susibūrėme muilo gamybai, ši idėja pasisekė, bet aš norėjau žengti toliau. Taigi taip atsirado idėja dar vienai produkto gamybai.

-Gal turite savo kvepalų autoritetą?

-Ne, nemėgstu autoritetų, nes kartais nejausdamas gali su juo susitapatinti, o aš noriu turėti savo kūrybos viziją. Tačiau labiausiai mėgstu senas idėjas, kurios lyg ir žinomos, tačiau primirštos.

-Ar tiesa, kad natūralūs jūsų gaminami kvepalai - kitokie? Kur slypi jų unikalumas?

-Žiūrint su kuo palyginsite. Tiesą sakant, visi žmonės kitokie, tačiau tuo pačiu visi labai panašūs. Gamindama kvepalus visada galvoju, kas juos naudos, ar tam žmogui bus svarbus trumpalaikis kvapas, ar norės ilgiau išliekančio kvapo, ar bus reikšminga buteliuko forma. Manau, labiausiai pasisekusi „tepamo kvapo“ ir „purškiamo kvapo“ kvepalų gamybos linijos.

-Kokias priemones naudojate kurdama kvepalus?

-Kadangi laboratorinė aplinka nuo mano gyvenimo buvo neatsiejama ilgą laiką – tiek studijų metų, tiek po jų – kurdama produktus, kuriems reikalingas meniškas požiūris, sugebu integruoti ir tiksliųjų mokslų patirtį. Taigi, naudoju kolbas, cilindrus, matavimo indus, maišykles.

-Išduokite paslaptį, ką būtina turėti norint susikurti saldžių kvepalų aromatą?

-Reikėtų būti įsimylėjusiam natūralią gamtą.

-Kokios talpos yra jūsų kuriami kvepalai? Ar buteliukų dydis priklauso nuo kliento poreikių?

-Visada priklauso tik nuo kliento poreikių, nes man svarbiausia, kad žmogus būtų laimingas, įsigijęs kvepalus jam patogioje talpoje.

-Kiek laiko užtrunka pagaminti 25 ml kvepalus?

-Pagaminti kvepalus, kurių talpa 25 ml, reikia panašiai savaitės.

-Pasvajokime, gal planuojate ateityje atidaryti savo natūralių kvepalų parduotuvę?

-Žinoma, labai norėčiau. Bet norėčiau įkurti ne tik tradicinę kvepalų parduotuvėlę, kurioje prekiaujama kvepalais. Norėčiau suteikti galimybę žmonėms patiems išmokti pasigaminti kvepalus – „čia ir dabar“.

18:01, balandžio 24 d.