Rugpjūčio 6 d. (šeštadienį) 14 val. ukrainietė dailininkė, parodos „Karinis albumas“ autorė Natalija Didenko kviečia į susitikimą Palangos viešojoje bibliotekoje ( parodų salė, III a.) Natalija – dailininkė grafikė, karpinių meistrė. Gyveno ir dirbo Kijeve. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, evakuavosi į Lietuvą. Mūsų mieste - Palangoje ji tęsia kūrybinę veiklą.
Susitikimo metu autorė papasakos apie grafikos parodos „Karo albumas“ koncepciją. Lankytojų lauks siurprizas: pažintis su karpinių technika, kurios ištakos slypi liaudies kūryboje, tačiau ji originaliai pritaikoma ir šiuolaikiniame mene. Vytinanka – siluetų išpjaustymo peiliu arba iškarpymo žirklėmis iš balto arba spalvoto popieriaus technika. Pagal technologines popieriaus iškarpų ypatybes jos būna trafaretinės (vaizdas plyšiuose), siluetinės, vienkartinės (iš vieno popieriaus lapo) ir sudėtingos (aplikacijos iš kelių lapų). Iškerpamas ažūrinis siluetas, po karpiniu dedamas kontrastinis – juodas arba baltas – fonas. Karpyti reikia labai atidžiai ir susikaupus, nes iškirpto fragmento nebegalima ištaisyti.
„Kasdien kuriu vis naujus savo „Karo albumo“ darbus, kuriuose ir šio karo refleksijos, ir taikaus gyvenimo prisiminimai, ir filosofiniai pamąstymai apie gyvenimo iššūkius...“ – pasakoja autorė.
„Karo albume“ ypatingai svarbi meilės, grožio, santykių tarp vyro ir moters tema – amžinos vertybės, be kurių neįmanomas pats gyvenimas.
Kontaktinis telefonas +370 683 70385 Natalija Didenko
facebook.com/nata.didenko/