KURORTO MUZIEJUJE – ATSINAUJINUSIOS SENOS, GEROS „JŪROS ISTORIJOS“
Kaip ir kas metai, jau šeštą kartą Palangos kurorto muziejuje vyks mokslo populiarinimo paskaitų ciklas „Jūros istorijos“. Kviečiame vasario mėnesio trečiadieniais ir kovo 2 d. 18 val. prisijungti prie muziejaus facebook.com paskyros. Čia jūrų biologė Laura Stukonytė (Barselonos Universitetas) ir aplinkos mokslų ir tvarumo specialistė Rimantė Balsiūnaitė (Centrinis Europos Universitetas) kviečia į susitikimą. Jos pasakos apie įvairiausias vandenynų paslaptis.
„Galbūt neretai atrodo, kad jis kažkur toli, tačiau nepaisant to, vandenynas daro įtaką kiekvieno iš mūsų gyvenimui. O tai, nuo ko priklausome mes patys – visuomet svarbu gerai pažinti.
Dažnai kalbame apie vandenyno problemas tokias kaip užterštumas, perteklinė žvejyba arba neigiamas spartėjančios klimato kaitos poveikis. O kaip kiekvienas iš mūsų galėtų prisidėti prie vandenyno apsaugos?
Pilkieji ruoniai – abejingų nepaliekantys plėšrieji žinduoliai. Susitikimo metu susipažinsime su šia įspūdinga Baltijos jūros rūšimi ir sužinosime, kaip elgtis ruonį pamačius gamtoje.
Kaip mokslininkai gauna įvairią informaciją apie vandenyną? Atsakysime į šiuos ir kitus klausimus, papasakosime istorijų iš savo patirties ir pasidalinsime praktiniais patarimais“, - sako mokslo populiarintojos ir organizacijos „Po bangom“ įkūrėjos.
Šie susitikimai – „vandenyno raštingumo“ pagrindai.
Kviečiame prasmingai praleisti vis dar tamsius vakarus Palangos kurorto muziejaus facebook.com paskyroje:
Vasario 2 d. (trečiadienį) 18 val.
„KĄ KIEKVIENAS TURĖTUME ŽINOTI APIE VANDENYNĄ?“
Vasario 9 d. (trečiadienį) 18 val.
„PAPRASTI ŽINGSNIAI SIEKIANT IŠSAUGOTI VANDENYNĄ“
Vasario 23 d. (trečiadienį) 18 val.
„PAŽINTIS SU PILKAISIAIS RUONIAIS – MŪSŲ PAKRANČIŲ GYVENTOJAIS“
Kovo 2 d. (trečiadienį) 18 val.
„ĮDOMIAUSI VANDENYNO TYRIMAI“
Išsamesnė informacija – Palangos kurorto muziejaus facebook.com paskyroje ir internetinėje svetainėje www.kurortomuziejus.lt