Tikra laimė: pasaulio operos solistas Tadas Girininkas koncertuos vaikystės mieste Palangoje
Vienas tituluočiausių Lietuvos operos bosų, ryškus įvairiausių vaidmenų kūrėjas pasaulio ir Lietuvos teatruose Tadas Girininkas šiais metais švenčia 40-metį ir 15 metų scenoje sukaktį bei kviečia mylimą publiką švęsti kartu su juo. Kovo 5 d. artistas surengs koncertą „Tarp rytų ir vakarų“ savo vaikystės mieste Palangoje. Skambės P. Čaikovskio, S. Rachmaninovo, A. Rubinšteino, D. Kabalevskio ir kitų rusų kompozitorių žinomi romansai, fragmentai iš G. F. Handel, G. Rossini, Ch. Gounod operų, R. Quilter bei Frank Sinatros repertuaro dainos.
Laikas: kovo 5 d. (šeštadienis) 2022 19:00 val.
Vieta: Palangos kurhauzas
Bilietų kaina - nuo 13,00 eur. Bilietai čia: https://tickets.paysera.com/lt/event/auksinis-koncertas
Garbingą Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimą (aukščiausias teatro įvertinimas Lietuvoje) pernai metais T.Girininkas pelnė už Dalando vaidmenį R. Wagnerio operoje „Skrajojantis olandas“ Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre ir Henriko vaidmenį G. Donizetti operoje „Ana Bolena“ Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.
Anot T. Girininko, dainavimas jam yra viskas. Ir to į profesijos rėmus neįsprausi. „Tai ir meilė, ir jaudulys. Ir be to negali. Kad antrą kartą gavau „Auksinį scenos kryžių“ „kaltas“ R. Wagneris. Dar G. Donizetti ir G. Verdi. Visi jie kone vieno laikmečio kūrėjai. Bet ne įvertinimas svarbiausias. Tai didelio darbo ir meilės mano atliktiems vaidmenims pasekmė. Esu laimingas, kad mane pastebėjo, įvertino, bet ne tai mano gyvenimo tikslas. Aš mėgaujuosi tuo, ką darau“,- pripažįsta solistas.
Tadas Girininkas yra profesoriaus V. Prudnikovo mokinys. Naujausias jo debiutas – Enrico (Anna Bolena) vaidmuo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Su Wurmo (Luisa Miller) vaidmeniu solistas debiutavo Eseno Alto teatre, 2018/19 sezone sukūrė eilę naujų vaidmenų Nürnbergo teatre: Dolochow bei Jacqueau S. Prokofjevo „Karas ir taika”, Oroveso („Norma“), Donas Alfonso („Cosi fan tutte“) ir Bonzo („Madama Butterfly“). Tarp 2019–2021 metų užsiėmimų yra Mefistophelis (Faustas) ir Ramfis (Aida) Sankt Gallene. Greitai besivystančioje karjeroje Tadas Girininkas dirbo su tokiais dirigentais kaip Jamesas Gaffiganas, J. Malwitzas, Rolfas Beckas, Gianluca Marciano, José Cura, Marcello Mottadelli ir kitais, tokiais scenos režisieriais kaip: Dalia Ibelhauptaitė, Jean-Claude Berutti, J. Schmidt, D. Herzog, Gianni Santucci, Oskaras Koršunovas, Anželika Cholina ir kitais, bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos ir užsienio orkestrų. T. Girininkas tapo 2013 metų operos solistu Lietuvoje ir du kartus (2014 ir 2021 m.) apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi (aukščiausias teatro apdovanojimas Lietuvoje).
Praėjusią vasarą Tadas leidosi į tikrą avantiūrą, kai per itin trumpą laiką, sujungus tarptautines muzikos profesionalų pajėgas, Neringos gimnazijos sporto salėje gimė F. Händelio barokinė opera „Acis ir Galatėja“. Šis spektaklis tapo vienu ryškiausių renginių 2021-ųjų Lietuvos kultūros sostinėje Neringoje.
Solistui akompanimentą kuria Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterė Olga Eleonora Taškinaitė, vakaro vedėja-skaitovė – Vigailė Karpavičiūtė. Tadas Girininkas gimtadienio koncertais taip pat pradžiugins Klaipėdos, Renavo (Mažeikių r.) ir Paliesiaus dvarų, Kauno miesto svečius. Koncertinį turą organizuoja klasikos renginių kūrėjai ir organizatoriai kompanija „Klasikos degustacija“.