Baltų vienybės dienai skirta paroda
„GYVYBĖS MEDIS. LAIKO ŽENKLAI"
Šventosios aikštėje
Baltų vienybės minėjimas – tai itin svarbi Lietuvos ir Latvijos valstybėms diena, liudijanti iki šiol trunkantį šių dviejų baltų valstybių vienybės jausmą. Esame mažos tautos, todėl, įkvėpti praeities, turime laikytis drauge šiandieniniame neramiame pasaulyje. Vienybė ir susitelkimas - svarbiausi dalykai mūsų šalims.
Ši paroda skirta paminėti Baltų vienybės dieną Palangos šimtmečio metais. Baltų vienybės diena (latv. Baltu vienības diena) – tai Lietuvos ir Latvijos atmintina diena, nuo 2000-ųjų minima rugsėjo 22 d., pažymint 1236 m. Saulės žemėje įvykusį Saulės mūšį, kuriame susivieniję žemaičiai ir žiemgaliai sumušė Kalavijuočių ordiną. Baltų vienybės dieną, rugsėjo 22 d. 18 val. 46 min., Saulė pasiekia rudens lygiadienio tašką.
Parodoje eksponuojami Palangos Stasio Vainiūnio meno mokyklos mokinių darbai atlikti gratažo technika (mokytoja Danguolė Baravykienė). Ir Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos mokinių darbai atlikti popieriaus pjaustinio ir karpinio technika (mokytoja Daiva Šimkevičienė).
Gyvybės medis - tai augimo, dvasinio tobulėjimo, jėgos ir stabilumo simbolis. Medis byloja apie žmogaus darną su pasauliu, žmogaus gyvenimo, amžinybės ir išminties ryšį.
Todėl ir gyvybės medžio piešinių senojoje kultūroje aptinkame ne vieną. Kiekvienas iš jų akcentuoja vis kitus dalykus, tačiau galime atpažinti bendrus ir kertinius gyvybės medžio aspektus. Tai ašis, jungianti dangų ir žemę, praeitį ir ateitį, o tarp šių dviejų polių visada yra ČIA ir DABAR.
Vaikų darbuose atsispindi mūsų savitumas ir istorija, kuriuos kiekvienas turime branginti ir saugoti. O stabtelėję - prisiminti.
Paroda eksponuojama rugsėjo 20 - spalio 3 dienomis Šventosios aikštėje.