Rugsėjo 18 d., penktadienį, 17 val. Antano Mončio namuose-muziejuje (S. Daukanto g. 16, Palanga) atidaroma menininko, tapytojo Lino Liandzbergio kūrybos paroda „Following Myself“ (iš angl. k. „Savo paties pėdsakais“).

Paroda sudaryta iš kūrinių, sukurtų per pastaruosius dvejus metus, kuriuos iš dalies inspiravo autoriaus kelionės ar išvykos Lietuvoje bei svetur. Naujoji kolekcija žymi ir naują menininko tapybos kryptį. Jei pastaruoju dešimtmečiu L. Liandzbergio paveiksluose dominavo popkultūros motyvai, skambus koloritas, įvairios ironiškos ir žaismingos aplikacijos, tai naujuose kūriniuose galima stebėti, kaip kinta autoriaus pasirinktos kalbos priemonės.

Daugelyje naujosios serijos paveikslų ryškėja fotografijos įtaka ir jos bruožai: negatyvo efektas, pasiekiamas naudojant juodą foną ir sidabriškai baltą piešinio liniją, kasdienės, tarsi atsitiktinės situacijos, pagautos telefono fotokamera, fragmentiškumo ir momentiškumo paieškos. Kūriniuose ima vyrauti tikroviški, menininko realybėje pamatyti ir užfiksuoti vaizdiniai, dokumentiškumas, tačiau autorius, regis, neatsisako ir jo kūrybai taip būdingų fantastinių motyvų ar paradoksalių sugretinimų.

Linas Liandzbergis: „Tapo svarbu grįžti prie natūros ir labiau patyrinėti akimirkos svarbą, rasti ženklą ar simbolį, įprasminantį realią gyvenimo situaciją. Konkrečios vietovės ir tikri paveikslų veikėjai šiuo metu man yra įdomesni už surežisuotas ar sukonstruotas fikcijas. Darbuose buvo svarbu surasti tinkamą santykį, pagauti ir perteikti akimirkos efemeriškumą paprastose situacijose.“

Parodos laikas: 2020 09 18 – 2020 10 17.
Atidarymas: rugsėjo 18 d., penktadienį, 17 val.

SVARBU: apsauginių veido kaukių dėvėjimas ir saugaus atstumo laikymasis muziejaus lankytojams ir darbuotojams yra privalomas!