2020 m. liepos 21 d. 19 val.
Vila „Auska“. Vytauto g. 11, Palanga

Kamerinės muzikos vakaras
„Garsai ir kvapai iš Prancūzijos“

Atlikėjai:
Justina Zajančauskaitė (smuikas)
Raphaël Jacob (smuikas)

Programoje:
J. S. Bach, M. Ravel, B. Bartok, D. Milhaud ir kt.


Nepaprasta aura apsuptoje viloje „Auska" liepos 21 d. kviečiame Jus į ypatingą koncertą. Paryžiaus orkestro Orchestre national d'Île-de-France narės Justinos Zajančauskaitės ir Paryžiaus orkestro Orchestre de Paris nario Raphaël Jacob atliekama programa „Garsai ir kvapai iš Prancūzijos" leis pasinerti į magišką dviems smuikams skirtos muzikos pasaulį. Kaip šie instrumentai dera vienas su kitu ir kuris iš jų svarbesnis? O gal jie abu lygiaverčiai ir vienas kitą nuolatos papildo? Koncerte galėsite keliauti po pasaulį, klausydamiesi prancūziškos, vokiškos ir vengriškos klasikinės muzikos opusų bei turėsite puikią progą sužinoti daugiau apie daugiau nei 300 metų skaičiuojančius styginius instrumentus.

Dėl vietų rezervacijos kreiptis tel. +370 655 31720 arba [email protected]
Bilietus į koncertą galite įsigyti vilos registratūroje. Bilieto kaina 15 eur.

Raphaël Jacob smuiku griežti pradėjo būdamas ketverių Darius Milhaud konservatorijoje Paryžiuje. Jau 2001 m. jis pelnė pirmąją premiją nacionaliniame konkurse kaip solistas, o vėliau ir kaip kamerinės muzikos atlikėjas. Studijavo Igor Voloshine smuiko klasėje CNR konservatorijoje, kurią 2004 m. baigė aukso medaliu, nuolat tobulinosi Boris Garlitsky bei Pavel Vernikov meistriškumo pamokose. Nuo 2006 m. – nacionalinės Paryžiaus šokio ir muzikos konservatorijos profesoriaus, garsaus prancūzų smuikininko Regis Pasquier studentas, kurį mokytojas reguliariai kviečia koncertuoti drauge. Raphaël yra labai aktyvus kamerinės muzikos atlikėjas – trio, kvartetų narys, pripažinimo Paryžiuje sulaukusio seksteto „Hypnos“ narys. Didžiulė jo kamerinės muzikos veiklos dalis – styginių trio „Jacob“, su kuriuo koncertuoja ir dalyvauja įvairiuose projektuose, festivaliuose, tokiuose kaip Musique au cloître à Nîmes, L’Heure musicale d’Eygalières, Festival international de musique de chambre Est-Ouest, Musique dans le Grésivaudan, Jaunes Talents ir t.t. Raphaël yra grojęs su tokiais atlikėjais kaip Claire Désert, Roland Pidoux, Emmanuel Strosser, Carlos Dourthé, Régis Pasquier. Pastaruosius porą metų Raphaël yra aktyvus šiuolaikinės muzikos atlikėjas, pristatęs net keletą pasaulinių kūrinių premjerų koncertų salėse. 2009 m. Raphaël pripažintas Génération Spedidam laureatu, yra Paryžiaus orkestro narys nuo 2011 m. Šiuo metu Raphaël groja italų meistro Maurizi 1840 m. pagamintu smuiku. Nuo 2011 Raphael yra Orchestre de Paris narys.

Justina Zajančauskaitė pirmąkart paėmė smuiką į rankas mokytojų Jūratės Budrienės ir Laimos Kanopienės muzikos pamokose Rokiškyje. Dvylikos ji išvyko į Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą. 2005 m. įstojo į Lietuvos Muzikos ir Teatro akademiją, kur studijas tęsė prof. Jurgio Dvariono smuiko klasėje. 2006 m. įstojo į Nacionalinę Paryžiaus muzikos ir šokio konservatoriją. Bakalauro studijos – prof. Boris Garlitsky, magistrantūros – prof. Olivier Charlier klasėse. Jos muzikines idėjas praturtino nuostabūs muzikai: Itamar Golan, Bruno Pasquier, Hae Sue Kang. Justina yra respublikinių konkursų laureatė: Balio Dvariono jaunųjų stygininkų ir pianistų konkurso, kamerinių ansamblių „Pavasario sonata“ pirmos premijos laureatė, Raimundo Katiliaus vardo konkurso pirmosios vietos laimėtoja. Tarptautinio A. Glazunov konkurso antrosios premijos laureatė, tarptautinio II-ojo Jascha Heifetz konkurso specialaus prizo laimėtoja, VIII tarptautinio Balio Dvariono konkurso Grand Prix laimėtoja, kuriame griežė kartu su Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu orkestru, dirig. Maestro Juozas Domarkas. 2005 m. buvo pakviesta į EUYO (Europos Sąjungos Jaunimo orkestrą), su kuriuo gastroliavo Europoje, diriguojant pasaulinio garso dirigentams: Bernard Haitink, John Eliot Gardiner, Colin Davis, Vladimir Ashkenazy ir kt. Kamerinė muzika Justinai yra itin artima. Ji turi keletą ansamblių, su kuriais nuolat yra kviečiama pristatyti naujas programas įvairiuose Europos festivaliuose. Nuo 2015 m. Justina yra pirmas ELYSEE styginių kvarteto, su kuriuo jau spėjo įrašyti 6 audiodiskus, smuikas. Justina yra „Nadia et Lili Boulanger“, „Tarrazi“, „La Fondationpour la Vocation“ fondų laureatė. 2019 m. Justina laimėjo konkursą užimti Orchestre national d'Île-de-France nario vietą.