Rutan
KVADRATAS
The Square

Švedija, Vokietija, Prancūzija, Danija
2017 m., 142 min.
žinomi vardai, drama, juodasis humoras, kino grandai, komedija
Režisierius: Ruben Östlund
Operatorius: Fredrik Wenzel
Prodiuseris: Erik Hemmendorff
Scenarijus: Ruben Östlund
Vaidina: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Subtitrai: Lietuvių

Kristianas – gerbiamas modernaus meno muziejaus kuratorius, filantropas. Naujasis jo projektas „Kvadratas“ – konceptuali instaliacija, skatinanti altruizmą ir socialinę atsakomybę. Tačiau kartais savo skelbiamus idealus atitikti ypač sudėtinga: neadekvati Kristijano reakcija į mobiliojo telefono vagystę jo kruopščiai kuriamą gyvenimo idilę paverčia tikru chaosu. „Auksinę palmės šakelę“ nuskynusi socialinė satyra meistriškai atskleidžia nuo realybės atitrūkusį šiuolaikinį pasaulį, jo veidmainystę ir prisitaikėliškumą.

Apdovanojimai:
• Kanų kino festivalyje 2017 m. apdovanotas „Auksine palmės šakele“.
• Europos kino apdovanojimuose 2017 m. tapo laureatu 6 kategorijose: geriausio filmo, geriausio režisieriaus, geriausios komedijos, geriausio aktoriaus, geriausio scenarijaus ir geriausios scenografijos.
• 2018 m. nominuotas „Oskarams“ ir „Auksiniams gaubliams“.

Seansas nemokamas.


Renginio metu bus laikomasi visų LR Vyriausybės nustatytų taisyklių ir rekomendacijų. Taip pat bus fotografuojama ir/ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, bei šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.