Ar žinai, jog apytiksliai skaičiuojant, vienam Lietuvos gyventojui priklauso tik 3 centimetrai Lietuvos pajūrio? Pajūrio apsaugos zona tai labai maža ir jautri gamtos teritorija mums visiems...

O šiandienos situaciją turim tokią -

Meilės alėjoje, pušyne prie jūros – atsirado 700 kvadratinių metrų dušinių pastatas. Taip, žymiosios DUŠINĖS, gal jau girdėjot!?

Jos stovi nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijoje, 1-ojoje kurorto apsaugos zonoje, tiesiog BIRUTĖS BOTANIKOS PARKE, kur naujų pastatų statyba visai negalima, taip pat draudžiama nuolat ar laikinai gyventi žmonėms.

Deja, statinys visiems aiškiai primena individualų gyvenamą namą, nors pagal išduotą leidimą tai rekreacinės paskirties, visuomenės poilsio aptarnavimo pastatas.

Kol Klaipėdos prokuratūra čia nemato viešo intereso pažeidimų, o STT įžvelgią galimą korupciją ir savavališkas statybas, MES SAKOM - KUR MŪSŲ DUŠINĖS?

Čie ne Jūsų kiemas - čia mūsų Pajūris! PAJŪRIO ZONA - tai GAMTOS VERTYBĖ - ne statybų aikštelė.

PROBLEMA, jog, kol mes miegojom arba gulėjom prie Jūros, mūsų taip mylima ir "neliečiama" pajūrio apsaugos zona buvo daug kartų liberalizuota ir privatizuota ir galiausiai nuo šių metų Vyriausybės išbraukta iš kurortų apsaugos zonos.

Šios teritorijos naudojimo reglamentavimas ir apsauga, yra nepakankami, o esami teisės aktai dažnai pažeidinėjami. Tai kelia grėsmę vertingoms ir ekologiškai jautrioms Baltijos pajūrio teritorijoms bei mūsų teisei į atvirą pajūrį.

NELIK ABEJINGAS, kviečiame prisijungti prie meninės teatralizuotos akcijos "MEILĖ JŪRAI - NE KORUPCIJAI" BIRŽELIO 12d., 17val. prie dušinių (Meilės al. 26)! Ateik su gera nuotaika, nepamiršk šlepečių, rankšluosčių, maudymosi atributikos ir savo žinutės :)

TAVĘS LAUKIA gera muzika ir bendraminčiai, kurybiškai pasakykim #NeKorupcijai #PajūrisVisiems #KurMūsųDušinės