Nuo birželio 5 d. bibliotekoje eksponuojama Ramintos Maciulevičiūtės fotografijų paroda „Viecinės kartos“. Apie parodą autorė pasakoja: „Projekto idėja gimė stebint Alytų ir gyvenant jame. Vis kildavo daug klausimų apie miesto identitetą, kas tas miestas. Praeinant gatvėje sutinki matytų veidų, jeigu nekalbėję, tai vis tiek pameni, kad matei kažkur, galbūt dirbant parduotuvėje, ar tik pro šalį gatve einant atkreipei dėmesį. Stebiu ir jaučiu aplinką, kuri supa mane. Siekis susivokti erdvėje kurioje gyvenu, kokie žmonės aplink mane ir kas tas Alytus, kuriame aš gimiau ir augau?

Einant vis matau žmones, kažkurie susirūpinę, susiraukę, kažkurie su šypsena, ypatingai vaikai, atrodo, kad jų neslegia istorijos, jiems lengva, gerai ir nerūpestinga. Vaikai pozityvūs, su šypsena ir garsiu juoku, kartais ir garsiu verksmu, jauti gyvybės pulsą. Tiesiog tokie, kokie yra, be kaukių, be vaidybos.

Pristatomoje fotografijų parodoje „Viecinės kartos” užfiksuoti kai kurie iš jų žinomi Alytaus visuomenės ir kultūros veikėjai, architektės, girininkų portretai, dabar daugelio iš jų nebėra. Fotografijų ciklas reprezentuoja alytiškių 4 kartas, kai kurios šeimos siekia ir 5 ar 6 kartas, kurių tėvai, seneliai gimė ir augo Alytuje, ar kurie labai jauni atsikėlė į miestą ir jame kūrėsi. Parodoje kartos susietos tam tikromis gijomis, taip siekta atskleisti persipynusias žmonių istorijas, kviečiant žaisti ir atrasti, galbūt, pamatyti kažką naujo. Siekiama parodyti santykį tarp žmogaus ir jo erdvės, kas yra alytiškio (ne)tradicinės vertybinės, apjungti keturias amžiaus kartas, nutiesti tarp jų “tiltus”, kurie simboliškai atspindi šiai dienai esančius 4 tiltus Alytuje, jungiančius abi Nemuno puses, kaip atspindys į laisvę.

Raminta Maciulevičiūtė gimė Alytuje – baigusi Alytaus dailiųjų amatų mokyklą, kostiumo dizaino specialybę, Kauno kolegijos dailės pedagogikos studijas, gilino žinias magistrantūros studijose Vytauto Didžiojo universitete, kūrybinių industrijų programoje. Kūryba neatsiejama gyvenimo dalis, studijų metais nuo 2012 metų, kūrėja dalyvavo įvairiuose tapybos pleneruose, parodose, nuolat ieškojo vis naujų kūrybinių įrankių suvokiamo pasaulio perteikimui, pasitelkiant skirtingas vizualines medijas. Taip pat dirba su vaikais, jaunimu, Alytaus jaunųjų informatikų akademijoje, dėsto medijų meną. Po studijų sugrįžus į gimtąjį miestą, pradėjo veiklą susijusią su fotografija, aktyviai kuria ir dalyvauja meniniuose projektuose.