Kartu su Rimanto Kaukėno paramos grupė bei BC Palangos Kuršiai sirgaliais šiemet sieksime išpildyti vasario 19 dieną savo 18-ąjį gimtadienį šventusios Austėjos svajonę 

2017 metais merginai buvo diagnozuota onkologinė liga – limfoma. Ilgą laiką Austėja gydėsi Vilniaus santaros vaikų onkohematologijos skyriuje, o šiandien mergaitė yra remisijoje, būna namuose Klaipėdoje, eina į mokyklą. Austėja yra labai graži, komunikabili ir miela mergina, pilna pozityvumo. Buvusi krepšininkė mokosi kirpėjos profesijos bei trokšta pati fotografuoti savo atliktus darbus - todėl mergina svajoja apie naują išmanųjį telefoną su gera kamera 

Šiai svajonei išpildyti BC Palangos Kuršiai jau paskyrė vasario 22 dienos namų rungtynes bei taip pat JŪSŲ paramos lauks ir šioje vasario 29 dieną vyksiančioje VIKINGLOTTO-NKL dvikovoje su Jonavos sporto klubas bei visą likusį laiką iki jos. Įėjimas į „Palangos Kuršių“ namų rungtynes - NEMOKAMAS, tačiau labai kviečiame KIEKVIENĄ mūsų bendruomenės narį prisidėti prie paramos akcijos, papildant šiai iniciatyvai skirtas aukų dėžutes:

1. Rungtynių metu;

2. Apsilankius:

Caffeine LT Vytauto g. 42 
A-petit 
Šilelis GastroPub 
Kavinė-galerija "Liepa" 
Baltic Petroleum Klaipėdos pl. 44 ;

3. Skiriant asmeninę paramą internetu: https://bckursiai.lt/support/ 

Jau ne kartą įrodėme, kad galime vieningai susitelkti vardan bendro tikslo. Šįkart mūsų visų tikslas itin svarbus - parodykime, kad svajonės gali virsti realybe! 

Austėjos istorija:

„Viskas įvyko netikėtai – 2017 m. spalio 9 d. atsikėliau ryte su dideliu guzu kairėje kaklo pusėje. Nuvykus į Klaipėdos vaikų ligoninę padarė tam tikrus tyrimus ir iškarto paguldė į reanimaciją, o kitą dieną su greitąja iškart atvežė į Vilniaus ligoninę kur buvo atliekami išsamūs tyrimai ir gydymai. Čia prasidėjo limfmazgių daugėjimas, du kartus gulėjau chirurginiam skyriuj, buvau drenuota, nes kairiojo plaučio per pleura praktiškai nebesimatė, limfmazgiai neatliko savo darbo, todėl, viskas kaupėsi viduje. Gydymo metu susirgau medikamentiniu gastritu. Iki šių dienų reguliariai yra leidžiami vaistai nuo skausmo, nes visada skauda skrandį, pykina. Ne gana to, man taip pat pripažintas antrinis perikarditas, esu pastoviai stebima kardiologu. Vienu metu chemija buvo sustabdyta savaitei laiko, nes labai nukrito kraujo rodikliai, buvo leidžiami vaistai, pilamas kraujas, kad skatintų kraujo rodiklių atsistatymą“ , – apie savo skaudžią patirtį pasakojo Austėja.