Tėvystės įgūdžių paskaitos. Lektorė Indrė Gaudiešiutė - dukra, sesuo, 14-mečio paauglio mama. Edukologė, dula-gimdyvių, nėštukių padėjėja; Paskaitas tėvams veda jau beveik 10 metų. Mylimiausia tema – paauglystė, bet jai reikia ruoštis, kaip ir bet kuriam kitam gyvenimo etapui. Registracija tel. nr. 869491354, Jūratės g. 42 (II aukštas), Palanga.

15 d. 18.00 val. Pozityvus bendravimas šeimoje. Kas padeda išgirsti kitą, kaip išsaugoti gerą nuotaiką šeimoje, šeimos ir kitų įsipareigojimų derinimas. Paprasti ir dažniausiai girdėti bendravimo įgūdžiai. Susitikimo metu prisiminsime, aptarsime, ką ir kaip daryti, kad šeimoje jaukiai ir saugiai jaustųsi visi šeimos nariai.

16 d. 18.00 val. Ko nori vaikai. Vaikų emociniai poreikiai. Jie kinta augant vaikui, į juos svarbu atliepti, kaip ir į fiziologinius poreikius. Kalbėsime apie emocinius vaikų poreikius nuo gimimo iki paauglystės. Apie kiekvieną tarpsnį galima kalbėti plačiai ir atskirai. Šio susitikimo metu prisiliesime prie amžiaus tarpsnių nuo gimimo iki paauglystės. Sustosime ilgėliau ties tais, kurie susitikimo metu bus aktualiausi. Paauglystę paliksime kitam susitikimui.

22 d. 18.00 val. Paauglystė – gera žinia tėvams. Tikrai tai gera žinia. Man ji šauni – sūnus jau aiškiai žino, kas gerai, kas blogai, koks elgesys tinkamas, koks ne... taigi, čia ta geroji žinia – jie, paaugliai, jau viską žino. Susitikimo metu pakviesiu pažvelgti į paauglystę kiek kitaip, iš pozityviosios pusės. Kartais sulaukiu, klausimo – kada jau pradėti domėtis paauglyste, kad pradėti jai ruoštis? Visada sakau – „dabar“. Ar žinote, kad paauglystė startuoja maždaug 8 vaiko gyvenimo metais? Ir tęsis ji nei daug nei mažai – naujausiais tyrimais – iki maždaug 25 metų. O ruoštis, t. y. kloti jai pamatus geriausia iki užpučiant 5-ją torto žvakę. Bet galima ir vėliau, tik reiks daugiau darbo.
24 d. 18.00 val. Paauglystė – gera žinia tėvams II dalis. Situacijų aptarimas, analizavimas. Šis susitikimas bus skirtas konkrečių Jūsų situacijų, atvejų aptarimui. Atsineškite savo situacijas, kurias jau išsprendėte ar dar sprendžiate- kartu aptarsime, paieškosime skirtingų išeičių. Paauglystės metas – laikas, kai tėvai plečia savo ribas.