„PONAS VARNAS NUPIEŠĖ PAVEIKSLĄ“
Adomui Varnui – 140

2019 m. minint žymaus kultūros veikėjo, dailininko, profesoriaus Adomo Varno 140 metų jubiliejų, Lietuvos švietimo istorijos muziejus visuomenei pristato parodą „PONAS VARNAS NUPIEŠĖ PAVEIKSLĄ“.
Šiandien vis dar daugeliui yra „atradimas“ tai, kad Adomas Varnas kartu su sutuoktine M. Varniene ir jų pagalbininke, bendražyge Domicele Petrutyte (1913–2010) buvo vienas iš M. Montessori metodo šalininkų, gynėjų, įtvirtintojų, iš dalies tobulintojų, kad Varnas buvo pasišventęs mažųjų vaikelių ugdymui iki pat savo gyvenimo pabaigos. Todėl apžvelgiant dailininko gyvenimo kelią, nebus leidžiamasi į menotyrines kūrinių analizes, o akcentuojama pedagoginė veikla.

„Galiu drąsiai pasakyti kad esu gan gerai susipažinęs su dailininko Adomo Varno Kūryba. Varnienės darželyje, vienam iš kambarių, buvo pakabinta daug jo paveikslų. Į tą kambarį buvo siunčiami visi kurie prasižengė su tvarka. Čia jie turėjo praleisti šiek tiek laiko kad apsvarstytų savo klaidas. Manau, kad mano atveju daugiau komentarų nereikia.“
(„Vaikų namelių“ auklėtinis Romualdas Kašuba, 2013)

Maloniai kviečiame apžiūrėti parodą.
Atidarymas - sausio 17 d. 17 val