Koncertų ciklas „Muzikos vakarai kurhauze“ su Lietuvos nacionaline filharmonija

Valstybinis Vilniaus kvartetas: Dalia Kuznecovaitė (I smuikas), Artūras Šilalė (II smuikas), Girdutis Jakaitis (altas), Augustinas Vasiliauskas (violončelė)

M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ globojami jaunieji atlikėjai

Dalyvauja dailininkė Jūratė Stauskaitė

Programa: Pablo de Sarasate, Henryk Wieniawski, Manuel de Falla, Johann Nepomuk Hummel, Gorka Hermosa, Astor Piazzolla, Pyotr Tchaikovsky, Johann Sebastian Bach, Sergey Prokofiev.
Koncertą veda muzikologė Lina Navickaitė-Martinelli

Šiame koncerte visai šeimai ant scenos išvysime trijų mūzų (muzikos, šokio ir dailės) globojamus talentus. Su vienu žymiausių Lietuvos kolektyvų, Lietuvos nacionalinės ir Baltijos asamblėjos premijų laureatu Vilniaus styginių kvartetu muzikuos M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ globojami jaunieji atlikėjai.
Renginio metu dailininkė Jūratė Stauskaitė reaguodama į atliekamą muziką gyvai tapys paveikslus ir dalinsis savo mintimis apie juos. Ji yra Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos įkūrėja ir vadovė, aktyvi parodų Lietuvoje ir užsienyje dalyvė.


„Meno kūrinys alsuoja paslaptingu artumu, pagaunančiu visą mūsų esybę, tarsi jokio nuotolio apskritai nebūtų ir kiekvienas susitikimas su meno kūriniu būtų susitikimas su savimi.“ H. G. Gadameris

Bilietus platina: ticketmarket.lt
Likus valandai iki koncerto, bilietai parduodami renginio vietoje.