Rugsėjo 12 d. koncertų salėje Palanga
 
Jubiliejinis koncertas legendinės grupės Nautilus Pompilius 35-erių metų proga
„Sudie, Amerika!“
 
Didžiulis įvykis ir tikra šventė rusiško roko gerbėjams – Viačeslavas Butusovas vėl atliks legendinės grupės Nautilus Pompilius dainas. Į Latviją muzikantas atveža jubiliejinę programą “Sudie, Amerika!“. Žiūrovų laukia nuostabi, kartais tiesiog hipnotizuojanti scenografija, video vaizdai – koncertinių įrašų ir epizodų iš kino filmų kronika, taip pat šiuolaikinė autorinė pažįstamų dainų traktuotė.
 
2017 metais buvo švenčiamas Nautilus Pompilius 35-metis, kurį lydėjo stulbinanti sėkmė ir absoliutus anšlagas. Visos kartos istorija buvo pavaizduota serijoje didelių koncertų, kurių nuostabus sceninis apipavidalinimas  buvo susijęs su mėgstamomis ir atpažįstamomis dainomis. Daugelio žiūrovų pageidavimu jubiliejinė programa “Sudie, Amerika!“ nuskambės bisui!
 
Muzikinė epocha, pavadinimu Nautilus Pompilius, per 35 metus daug ko išmokė mus: ir klausytojus, ir muzikantus.  Išmokė girdėti daugiau, jausti giliau, kvėpuoti visa jėga ir nelikti abejingiems – nei supančiai aplinkai, nei tiems, kurie yra šalia mūsų, nei patiems sau. „NAU“ sugebėjo sukurti ne vienos kartos himną, - aktualų, šiuolaikišką, kupiną prasmės ir jausmo. Kažkada Ilja Kormilcev pasakė: „Šita muzika gyvuos amžinai“, ir šie žodžiai tapo pranašiški.
 
Kūrybinis „Nautilus“ startas įvyko 1982 metais Sverdlovske, to paties pavadinimo roko klube, kuris visada asocijuosis būtent su šia komanda ir jos nepamainomu lyderiu Viačeslavu Butusovu.
 
Grupės Nautilus Pompilius istorija – tai tikras gyvenimas, su visais keblumais ir permainomis, romantika ir aistromis, bet pagrindinis jos tikslas visada buvo kūryba. Dešimtys įrašytų hitų, tūkstančio žmonių visame pasaulyje žinomų ir mylimų, emocijos ir prisiminimai, kurie visam laikui pasilieka širdyse tų, kurie savo kelią nueina kartu su NAU – tai pagarbos vertas rezultatas.
 
Beje, apie rezultatus kalbėti anksti – geriau ir toliau siekti naujų gairių, ryškių dainų ir bendrų atradimų. Didysis solinis koncertas “Sudie, Amerika!“ – tai ilgai lauktas protrūkis, tai naujas įsigilinimas į praeities prasmę su projekcija į esamąjį laiką, panaudojant neįtikėtiną scenografiją ir muziką! Rugsėjo 12-ąją Palangos koncertų salėje savo pasakojimą pratęs naujas mūsų bendros istorijospuslapis .