Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), bendradarbiaudamas su Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, rugsėjo 9–11 dienomis rengia viešas paskaitas „Vakcinomis valdomų užkrečiamųjų ligų aktualijos ir jų profilaktika“. Jos vyks adresu „Amberton Green Apartments Palanga“, M. Valančiaus g. 1, Palanga. Paskaitos bus skaitomos tris dienas, jų metu bus pristatomos šios temos:

- Rugsėjo 9 d. (9:00–17:00 val.): Mitai apie skiepus. Kodėl reikia skiepyti vaikus? Kokiomis infekcinėmis ligomis sergame Lietuvoje? Apskrities užkrečiamųjų ligų aktualijos.
- Rugsėjo 10 d. (9:00–17:00 val.): Vėjaraupiai – vaikiška liga? Masiniai viduriavimai darželiuose. Ką verta žinoti apie meningokokinę infekciją? Skiepijimų reikšmė šiandien. Ar būtinai erkės įsisiurbimas turi baigtis liga?
- Rugsėjo 11 d. (9:00–17:00 val.): Kas yra imunitetas ir kas yra skiepai? Raudonukė, kiaulytė ir poliomielitas ar vis dar aktualios ligos? Žmogaus papilomos viruso (ŽPV) infekcija ir kaip jos išvengti? Limpamos ligos šiandien ir rytoj.

Į viešas paskaitas Palangos miesto ir rajono gyventojus kviečiame registruotis iki rugpjūčio 30 dienos el. paštu – [email protected], nurodant savo vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą, telefono numerį.

Viešos paskaitos vykdomos įgyvendinat projektą „Tikslinės grupės vaikų skiepijimo apimčių įvertinimas, specialistų ir visuomenės sveikatos raštingumo didinimas užkrečiamųjų ligų profilaktikos tema“. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.