Prancūzų kino festivalis
"Palanga - Mano Meilė"
"Palanga, mon amour"


Kino festivalis „Palanga – Mano Meilė“ grįžta!
Nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 30 d. kviečiame nemokamai mėgautis gerais filmais.
Šių metų tema - „Anapus ribų“.
Festivalis vyks dviejose erdvėse: Palangos gintaro muziejuje, kur bus rodomi animaciniai filmai vaikams ir Palangos kurorto muziejuje, kur trečiadieniais ir penktadieniais vyks prancūzų kino seansai.


PALANGOS KURORTO MUZIEJAUS FESTIVALIO PROGRAMA:

- Liepos 26 d., penktadienis: FESTIVALIO ATIDARYMAS
Dalyvauja Mantas Leonardo Lizzi (akordeonas),
Audronė Levickytė (sopranas).
"Panelės iš Rošforo", režisierius Jacques Demi.
25 m. seserys dvynės Garnjė išsiskiria savo grožiu. Viena jų, Delfina, yra šokių mokytoja, o kita – moko solfedžio ir abi merginos tiksi atrasti savo gyvenimo meilę.

- Rugpjūčio 7 d., trečiadienis: Bastūnė, režisierė Agnès Varda.
Vieną žiemos rytą griovyje randamas mirtinai sušalusios jaunos benamės kūnas. Jos praeitis atskleidžiama merginos gyvenime sutiktų žmonių akimis. Jos vardas buvo Mona. Mergina metė viską, kad galėtų pajausti tikrąją laisvę.

- Rugpjūčio 9 d., penktadienis: Pamišėlis Pjero, režisierius Jean-Luc Godard
Ferdinandas Grifonas (vadinamas Pamišėliu Pjero) gyvena nuobodų gyvenimą su žmona ir vaikais. Vieną dieną vyras nusprendžia pasprukti nuo kasdienybės su savo sena drauge, kurią persekioja samdomi žudikai. Vyras ir moteris kartu leidžiasi į ilgą kelionę per Prancūziją Viduržemio jūros link.

- Rugpjūčio 14 d., trečiadienis: Raudonasis ratas, režisierius Jean-Pierre Melville
Kriminalinės brigados komisaras Mateji gauna nurodymą traukiniu transportuoti sulaikytą vyrą Voželį. Nepaisant griežtos priežiūros, sulaikytasis viduryje nakties pabėga ir sugeba pasislėpti.

- Rugpjūčio 16 d., penktadienis: Apsėstieji, režisierius Henri-Georges Clouzot
Mišelis Delazalas yra žiauraus būdo berniukų mokyklos direktorius. Jo žmona ir jo meilužė susimoko ir nužudo abiejų taip nekenčiamą vyrą. Praėjus kelioms dienoms po nusikaltimo, Mišelio kūnas pradingsta...

- Rugpjūčio 21 d., trečiadienis: Žako iš Nanto, režisierė Agnès Varda
1939 m. aštuonmetis Žako, augęs aplinkoje, kurioje visi mėgo dainuoti, susidomi lėlėmis ir operetėmis. Vėliau jis užsimano kurti kiną, bet jaunuolio tėvas jį verčia mokytis mechanikos.

- Rugpjūčio 23 d., penktadienis: Atlygis už baimę, režisierius Henri-Georges Clouzot
Rizikuodami savo gyvybėmis, keturi vyrai sutinka pavojingais, duobėtais keliais 500 kilometrų pervežti nitroglicerino siuntą.

- Rugpjūčio 28 d., trečiadienis: Karalius ir paukštis, režisierius Paul Grimault
Tironiškas Takikardijos karalystės valdovas įsimyli piemenaitę. Ši nusprendžia pasprukti su savo mylimu kaminkrėčiu ir jie kartu apsistoja virš rūmų iškilusiame bokšte, kur porai savo pagalbą pasiūlo kalbantis paukštis.

- Rugpjūčio 30 d., penktadienis: FESTIVALIO UŽDARYMAS
Agnès paplūdimiai, režisierė Agnès Varda
Agnès Varda, grįždama aplankyti savo gyvenimo paplūdimių, sukuria savitą autobiografinį filmą. Autorė tą daro savo filmų ištraukų, nuotraukų ir reportažų fone.

Festivalio partneriai: Prancūzų institutas Lietuvoje, Prancūzijos ambasada, Palangos miesto savivaldybė, Palangos gintaro muziejus ir Palangos frankofonų klubas "Pontas"