Shodaniečių pergalės Lietuvos kata čempionate ir iškovotas kelialapis į Europos čempionatą

Kovo 12 dieną, Kėdainiuose, įvyko Lietuvos Kyokushin Karate Kata čempionatas, kuriame dalyvavo techniškiausi Lietuvos karate klubų sportininkai. Šiame čempionate dalyvavo ir Palangos Kyokushin Karate mokyklos „Shodan“ sportininkai, kurie iškovojo 4 aukso, 1 sidabro, 4 bronzos medalius ir kelialapį į Europos čempionatą.

Čempionais tapo:

  • U16 amžiaus kategorijoje Karolina Radžiūnaitė pirmoje kovoje įveikė Adriją Veličkaitę (Budora), ketvirtfinalyje laimėjo prieš Eglę Raščauskaitę (Takas), pusfinalyje nugalėjo Rasą Šeškauskaitę (Okinava), o finale įveikė Gabrielę Šilaikaitę (Takas) ir tapo Lietuvos čempione bei iškovojo kelialapį į Europos čempionatą.
  • U11 amžiaus kategorijoje Greta Vaitekūnaitė pirmoje kovoje įveikė Emą Lionikaitę (Takas), o finale laimėjo prieš Mariją Vadlugaitę (Shori) ir tapo Lietuvos čempione. Greta, komandinėje kata rungtyje, kartu su Eva Jundulaite ir Eva Janušonyte iškovojo aukso medalius ir tapo Lietuvos čempionėmis.
  • U10 amžiaus kategorijoje, komandinėje kata rungtyje, įveikę komandas iš Shori ir Shodan klubų, Lietuvos čempionais tapo – Deividas Mitrulevičius, Henrikas Mileris ir Julian Kai.

Vicečempionu asmeninėje įskaitoje tapo Julian Kai.

Bronzos medalį iškovojo:

  • Eva Janušonytė, Deimonas Drungilas, Martina Gurinovaitė, Linas Skališius.
  • Čempionate dalyvavo, tačiau iki pergalių pritrūko:
  • Aras Barzdžius, Andrėja Gigaitė, Rugilė Krajinskaitė, Airidas Tarnys.

Treneriai Lukas Kubilius ir Aivaras Baltmiškis džiaugiasi auklėtinių pasiekimais.

18:01, balandžio 24 d.