Lietuvai ir Palangai dedikuotos eilės artėjant Kovo 11-ajai

Artėjant Kovo 11-ajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, puiki proga buvo susirinkti Palangos senosios gimnazijos jauniesiems poetams.

Trečiadienį popiet Mažojoje aktų salėje skambėjo jų akrostichai bei haiku, parašyti skelbtiems tematiniams konkursams. O poetų, pasirodo, gimnazijoje esama nemažai, sąrašas išsiplėtė iki beveik 40 – eiles skaitė pirmokai, antrokai ir trečiokai.

Kaip paminėjo poetus sukvietusi lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Jūratė Galinauskienė, mokiniai dažnai kuria eilėraščius įvairiems konkursams, jie būna išsiųsti, dažnai ir būna pastebėti, bet tarp mokyklos sienų jie taip ir lieka neišgirsti, tad kodėl nepasidalinus vieniems su kitais savo kūryba.

Šiemet Palanga mini 770 metų gimtadienį, tad Palangos kurorto muziejus, tradiciškai kasmet organizuojantis haiku konkursą, šiemet pasiūlė savo eiles dedikuoti būtent Palangai. O Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija pakvietė sudalyvauti akrostichų konkurse „Lietuva“, skirto Lietuvos vardo paminėjimo dienai. Tad šių konkurso tema itin tinkama artėjant Kovo 11-ajai.

Jaunieji poetai turėjo galimybę ne tik paklausyti vienas kito eilių, bet ir įvertinti, parašius gražų žodį išsirinktam poetui.

18:01, balandžio 24 d.