Gimnazija pasitiko šventes, dalindamasi ir juoku, ir širdžių gerumu

Šimtametė Palangos senoji gimnazija turi gilias kalėdines tradicijas. Tad kaip ir kasmet, paskutinę metų savaitę iki ilgųjų žiemos atostogų Gimnazijoje tvyrojo kalėdinė nuotaika – nuo muzikinių skambučių, baltų pjaustinių fojė iki mokyklos koridoriais zujančių nykštukų, elnių ar tiesiog kalėdiniais megztiniais pasipuošusių gimnazistų bei mokytojų. 

Paskutinė gruodžio savaitė Palangos gimnazijoje – teminė. Pirmadienį visi – gimnazistų iki pavaduotojų – sugužėjo, pasidabinę įvairiausių profesijų aprangomis. Tądien čia buvo galima sutikti ir statybininkų, medikų, juristų. Antradienis buvo skirtas sportinei aprangai. Į sportinius kostiumus įlindo ne tik moksleiviai ir pedagogai, bet ir šiaip jau visada elegantiškos administracijos darbuotojos.

Trečiadienį Gimnaziją užpildė ne tik gausybė kalėdinių spalvų, bet ir meduolių, ką tik keptų kitokių skanėstų kvapas, bet svarbiausia – visos bendruomenės širdžių šiluma. Po keturių pamokų visi rinkosi į kalėdinę mugę, kurioje buvo prekiaujama ne tik saldumynais, bet ir čia pat kepamais karštais sumuštiniais, rankų darbo apyrankėmis. O technologijų mokytojos Jolanta Gricienė ir Meilė Bukytė netgi pasiūlė kalėdinį suvenyrą pasigaminti čia pat pačiam. 

Visos kalėdinėje mugėje surinktos lėšos atiteko nevyriausybinei organizacijai „Caritas“. Dar praėjusią savaitę Gimnazijos bendruomenė „Caritui“ surinko ir maisto produktų. 

Ketvirtadienis Gimnazijoje buvo paskelbtas diena be kuprinės. O visos savaitės kulminacija tapo penktadienio pižamadienis ir karnavalas. Gimnazijos scenoje kiekviena klasė pasirodė pagal burtų tvarka ištrauktą temą – nuo „Gustavo enciklopedijos“ iki žymiųjų „Simpsonų“.

Palangos senosios gimnazijos inf.

18:01, balandžio 24 d.