Europos organų donorystės diena. Pagerbkime organų donorystei ypatingai nusipelniusius asmenis

2022 m. spalio 8 d. bus minama Europos organų donorystės diena. Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, įgyvendindamas valstybės politiką žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorystės bei transplantacijos srityje ir formuodamas teigiamą visuomenės požiūrį į žmogaus audinių, ląstelių, organų donorystę, kasmet organizuoja šiai dienai skirtus renginius ir akcijas. Tikslas – visuomenę informuoti apie donorystės tikslą ir prasmę, pagerbti organų donorystei ir transplantacijai labiausiai nusipelniusius Lietuvos žmones –visuomenės veikėjus, gydytojus, kunigus, mokytojus, žurnalistus, kitus aktyvius gyventojus ir kt.

Palangos miesto savivaldybės administracija kviečia padėti rasti organų donorystei nusipelniusį žmogų. Tai gali būti bet kokios profesijos atstovas, savo laiką, žinias ir pastangas skiriantis donorystės idėjai, jaučiantis pareigą su žmonėmis kalbėtis apie donorystę, padedantis suprasti šio ypač humaniško poelgio prasmę ir reikšmę, įkvepiantis kitus pasirašyti sutikimą Donoro kortelei gauti. Daugėjant pritariančių donorystei auga transplantacijų skaičius, o kiekviena operacija – tai pagerinta žmogaus gyvenimo kokybė, išgelbėta gyvybė. Transplantacijos laukiantys, po transplantacijos gyvenantys žmonės ir donorystei pritariantys asmenys gyvena įvairiose Lietuvos vietovėse, tikėtina, kad donorystės ambasadorių galima rasti ir Palangos mieste.

Kviečiame organų donorystei ypatingai nusipelniusio žmogaus kandidatūrą teikti iki 2022 m. rugpjūčio 11 d. el. paštu irma.kucinskiene@palanga.lt

18:01, balandžio 24 d.