Prisėsk, motinėle, pasiūsiu tau prijuostėlę!

Gegužės mėnuo - paukščių klegėjimo, augalijos suvešėjimo mėnuo. Tai pats gražiausias metas, nes pagaliau pasirodo ilgai laukta žaluma. Pavasario saulė, lengvo vėjelio dvelksmas, pirmieji gėlių žiedai, atneša į mūsų žemę ir pačią gražiausią šventę - MOTINOS DIENĄ. 

MAMA - tai visų pradžia, gyvybės šviesa, namų siela. Nerasime  tokio žmogaus pasaulyje, kuris netrokštų motinos meilės, jos šilumos. Kaip neatskirt pavasario nuo saulės, taip neatskirt vaikystės nuo mamos. Mama, mamyte, motinėle, motušėle, motulė - tai patys gražiausi žodžiai žemėje. Todėl pirmasis gegužės sekmadienis svarbus tiek mažam, tiek dideliam, visi skubėsime sveikinti  savo brangiausias mamas, močiutes. 

Norėdami paminėti šią dieną ir pagerbti visas mamas Palangos lopšelio - darželio „Gintarėlis“ mokytojos  Inga Rupšienė ir Žibutė Kubilienė organizavo regioninę kūrybinių darbų  parodą - „Prijuostė mamytei“. Į parodą įsitraukė Palangos miesto lopšelių-darželių „Pasaka“, „Sigutė“ ugdytiniai, jų tėveliai ir pedagogai,  taip pat Kretingos lopšelių-darželių „Žibutė“ , „Ąžuoliukas“ pedagogai,  jų auklėtiniai ir tėveliai.  Visi parodos dalyviai pasižymėjo išradingumu bei meniniais gebėjimais. Aplikuodami iš įvairiausių priemonių mažieji ugdytiniai kartu su savo tėveliais ir pedagogais sukūrė nuostabaus grožio prijuostes mamoms....

Tačiau žodžiais to grožio nenusakysi, todėl visas mamas, močiutes, visus Palangos gyventojus ir svečius kviečiame pasigrožėti kūrybinių darbų paroda „Prijuostė mamai“, kuri bus atidaryta Palangos viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje nuo balandžio 27 dienos iki gegužės mėnesio pabaigos. 

Nėra geresnės padėkos už tyrą vaiko meilę, jo dėmesį, už iš širdies nupieštą piešinį, padarytą darbelį.... 

Prisidedame prie mažųjų ugdytinių sveikinimų ir linkime visoms mamoms ilgų ir džiaugsmingų dienų, o laikas tekartoja: „Nepalūžti, nepavargti gyventi ir eiti pirmyn!”

Su Artėjančia MAMOS DIENA, mielosios!

Palangos lopšelio-darželio mokytojos Žibutė Kubilienė, Inga Rupšienė

18:01, balandžio 24 d.