Palangoje ims kilti Jaunimo ir savanorystės centras

Palangoje artimiausiu metu ims kilti Jaunimo ir savanorystės centras – penktadienį Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė pasirašė sutartį su rangovais. Planuojama, kad projektas bus baigtas kitų metų pabaigoje.

Modernus, netradicinės formos Jaunimo ir savanorystės centras iškils šalia Savivaldybės. Šiame centre ir šalia jo numatyta įrengti aktyvaus poilsio zonas, darbo vietas nevyriausybinėms organizacijoms, patalpą konferencijoms bei seminarams organizuoti. Čia taip pat bus organizuojamas Palangos bendruomenės narių užimtumas, telkiami savanoriai ir skatinama savanorystė, vykdoma projektinė veikla. Naujajame centre bus laukiami ir senjorai – tarp skirtingų kartų atstovų vyks betarpiškas bendravimas. Iniciatyvus bei aktyvus jaunimas padės vyresnio amžiaus palangiškiams atlikti jiems svarbias operacijas internetu, pagal galimybes pamokys juos naudotis kitomis informacinėmis technologijomis, taip pat – supažindins su savanorystės galimybėmis, įtrauks į projektinę veiklą.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad Palangos jaunuoliai turės modernią, netradicinė erdvę renginiams. Projektuojant pastatą buvo įsiklausyta ir į Palangos jaunimo nuomonė, tad neabejojama, kad kitąmet duris atversiantis naujasis Jaunimo ir savanorystės centras netruks išpopuliarėti.

18:01, balandžio 24 d.