Liepos 3 d. Palangoje – istorinė eisena, skirta paminėti Palangos grąžinimo Lietuvai 100-metį. Kviečiame dalyvauti

Visus šiuos metus mūsų miestas švenčia Palangos grąžinimo Lietuvai šimtąsias metines. Jauna Lietuvos valstybė didelių pastangų dėka 1921 metais susigrąžino Palangą. Šis svarbus įvykis yra ir visos Lietuvos šventė.

Pagrindinis iškilmių akcentas buvo Istorinis žygis iš Kretingos geležinkelio stoties į Palangą. Traukiniu iš Kauno atvykusius aukščiausius šalies pareigūnus, arbitražo komisijos narius, kariuomenės atstovus pasitikę Kretingos, Kartenos, Gargždų gyventojai pėsčiomis ir važiuoti pajudėjo pasveikinti palangiškių. Svetingai sutikta Palangos miesto vadovų ir miestelėnų, lydima karinio orkestro, eisena pajudėjo prie Birutės kalno, kur įvyko iškilmės.

Minėdama šio istorinio įvykio svarbą mūsų valstybei, be kitų liepos 3-4 dienomis vyksiančių renginių, Palangos miesto savivaldybė liepos 3 d. organizuoja Istorinį žygį.

Kviečiame visus palangiškius ir miesto svečius pajausti praėjusio šimtmečio žygio dvelksmą ir įsilieti į teatralizuotą Istorinį žygį.

Liepos 3 d. 13 val. susitinkame Kretingos ir Vytauto gatvių sankirtoje prie Istorijos vartų. Lydimi istorinių asmenybių, pučiamųjų orkestrų žygiuojame prie Birutės kalno paminėti mums visiems svarbią sukaktį.

18:01, balandžio 24 d.